Мартин Димов получава поздравления за първия гол на етърци.

Футболистите на „Етър” записаха първа победа в предсезонната подготовка, след като днес спечелиха срещу „Самоводене” с 3:1. Това беше втора контрола за възпитаниците на Николай Арнаудов (1:1 със “Сливен” в предишната), докато за тима от “В” група бе първа среща от подготовката. Проверката предизвика сериозен интерес, като на „Ивайло” присъстваха около 500 души. „Виолетовите” започнаха мача с три нови попълнения – Илко Трифонов, Румен Лапантов и Стефан Харлов.

На вратата бе Венци Димитров, а пред него в защита Стоянов, Костадинов, Мариян Иванов и Димов. Халфовата линия се състоеше от Генчев, Трифонов, Харлов и Лапантов, а напред действаше ударният дует Тишо-Мишо – Тихомир Кънев и Михаил Аврионов. „Самоводене” започна в състав: Русев, Атанасов, Ст. Иванов, Кондов, Борисов, Димитров, Пенев, Евтимов, Момчилов, Мишев и Станчев.

Четирите попадения паднаха още през първото полувреме, като резултатът бе открит от гостите в 10-ата минута. Двама нападатели се откъснаха срещу Мариян Иванов, който покри засадата, и дошлият от “Литекс” Даниел Мишев с хладнокръвен удар вкара.

"Самоводене" остави приятни впечатления.

Реакцията на „виолетовите” не закъсня и в 21-ата минута след центриране на Илко Трифонов от корнер Мартин Димов с глава изравни.

Половин час след началото на срещата Тихомир Кънев бе изведен отлично от Румен Лапантов и нападателят със силен шут от около 15 метра даде преднина на „Етър“. Четири минути по-късно познатата комбинация Лапантов-Кънев отново завърши с гол. Новото попълнение подаде на Кънев, който влезе в наказателното поле, финтира противник и майсторски завъртя топката покрай вратаря Русев за 3:1.

Стефан Харлов показа добри качества.

След почивката „Етър” излезе в изцяло нов състав: Бонев, Гайдаров, Ванков, Тинко Тодоров, Емрах Шабан, Христов, Петров, Ивайло Донев, Мартин Иванов, Кушев и Апостолов. За „Самоводене” се появиха Рашев, Тончев, Р. Евтимов, К. Георгиев, Дахилов, Каравасилев, Киров и Р. Димитров.

Още в 46-ата минута Даниел Мишев отправи страхотен удар от 25 метра, като топката мина на сантиметри от рамката на вратата на „Етър“. Като цяло обаче през втората част нямаше толкова интересни ситуации, както преди почивката, и логично нов гол не падна.

В 74-ата минута Ивелин Бонев се намеси отлично и спаси удар отблизо на Радко Димитров, който бе получил чудесен пас от Георги Каравасилев. „Виолетовите” отправиха опасни далечни шутове чрез Мартин Иванов и Георги Христов, а удар с глава на Ивайло Донев бе уловен от Румен Русев.

Следващият мач на „Етър” е в петък от 18:00 ч. в Правец с „Интер” (Баку), а на „Самоводене” – в събота от 11:00 ч. с „Несебър” в Самоводене. Първоначалният час на контролата с морския отбор бе 17:00, но впоследствие бе решено да се играе по-рано.

Румен Лапантов показа отличен поглед към играта и се запомни с две чудесни асистенции за головете на Кънев.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ