Благороден жест направиха футболистите и ръководството на “Етър”, които зарадваха приятно децата от Помощното училище “Св. Теодосий Търновски”.

В навечерието на коледните и новогодишните празници “виолетовите” посетиха малчуганите от училището и им занесоха куп подаръци.

Президентът на клуба Александър Нанков, старши треньорът Сашо Ангелов и седем от играчите начело с капитана Росен Ванков подариха топки и лакомства на възпитаниците на училището, както и една виолетова фланелка на “Етър”. Тя бе връчена на Кирчо от капитана на етърци Росен Ванков и момчето веднага я облече. Вафли, шоколади и кроасани имаше за всички, но най-голям интерес предизвикаха 14-те футболни топки. Вратарят Венци Димитров и колегите му раздадоха топките на малчуганите, които веднага започнаха да дриблират и правят “крачета” още във фоайето.

Спонтанно възникна идеята едно от момчетата, набор 2002 г., да бъде поканено и даде началния сигнал на предстоящия коледен детски футболен турнир в ДКС “Васил Левски”, организиран от “Етър” на 21 и 22 декември. От ръководството на училище “Св. Теодосий Търновски” благодариха на етърци за жеста, а президентът на клуба Александър Нанков увери, че благотворителната инициатива няма да е единичен случай, а такива ще има и занапред.

Тагове:

КОМЕНТАРИ