257901947_868460307171666_806718009699933171_n

Подготвителен лагер в Благоевград ще направи „Етър“ в основната част от зимната си подготовка преди началото на пролетния полусезон. Ръководството на великотърновския клуб избра южния град заради подходящите тренировъчни терени и по-меките климатични условия. Миналата година етърци предпочетоха с. Ягода, Старозагорско, но въпреки добрите условия, се оказа, че терените са замръзнали и не позволяваха нормален тренировъчен процес. В предишните години пък „Етър“ се готвеше в турския курорт Анталия, но освен по-скъпите цени, проблем сега e и ковид пандемията.

Старши треньорът Веселин Великов събира отбора на 10 януари (понеделник). Първите две седмици „виолетовите“ ще тренират в домашни условия, като заниманията ще са основно на изкуствения терен „Трифон Иванов“ до Спортното училище. После предстои десетдневен лагер в Благоевград, като има предвидени два или три стадиона в района за заниманията. От 5 февруари тимът се завръща отново във Велико Търново в третия етап от подготовката, изцяло насочен към първия официален мач у дома срещу „Септември“ (Симитли) на 19 февруари.

Седем контролни срещи насрочи спортно-техническият щаб на „болярите“, с което графикът е вече пълен. Първата проверка е на 19 януари тук срещу дублиращия отбор на „Етър“. На 22 януари отново във Велико Търново етърци приемат „Загорец“ (Нова Загора). Четири мача срещу силни съперници са насрочени по време на лагера в Благоевград. На 27 януари „Етър“ играе срещу „Локомотив“ (Пловдив), на 29-и среща „Левски“ (Кюстендил), на 2 февруари играе с „Марек“ (Дупница), а на 4-и – срещу „Пирин“ (Благоевград). За последната фаза от подготовката е предвиден мач срещу „Дунав“ (Русе) на 12 февруари у дома, който ще бъде и генерална проверка за двубоя със „Септември“ (Симитли).

За разлика от предишните години, няма да има сериозно текучество в състава по време на паузата. Единственият, който почти сигурно напуска, е халфът Ромеш Ивей, тъй като панамецът е от страна извън Европейския съюз и няма право да играе във Втора лига. Ако това правило обаче отпадне, Ивей остава в отбора, тъй като желанието му е да продължи да носи виолетовия екип. „Никой от футболистите досега не е обявил пред мен, че иска да напуска“, заяви старши треньорът Веселин Великов.

Ако Ромеш Ивей си тръгне, на негово място ще бъде търсен външен халф. Желанието на треньора е да бъде привлечен и още един централен защитник, а трето попълнение ще има само ако е на играч, който има качества да вдигне още нивото на отбора.

 

Програмата:
19 януари във Велико Търново: Етър – Етър-2
22 януари във Велико Търново: Етър – Загорец (Нова Загора)
27 януари на лагера: Локомотив (Пловдив) – Етър
29 януари на лагера: Етър – Кюстендил
2 февруари на лагера: Етър – Марек (Дупница)
4 февруари на лагера: Пирин (Благоевград) – Етър
12 февруари във Велико Търново: Етър –Дунав (Русе)

Тагове:

КОМЕНТАРИ