“Етър” има своите козове срещу “Литекс”, въпреки че среща един от най-добрите отбори в България, заяви старши треньорът Цанко Цветанов на традиционната пресконференция преди кръга.

„Литекс” е един от водещите отбори в България. Отбор, който има стил, успя да наложи доста свои млади футболисти, които играят заедно от дълго време. В последно време „оранжевите” се превърнаха в третия ни футболен гранд след “Левски” и ЦСКА, гледайки резултатите от последните години. Воден е от Христо Стоичков – едно голямо име в нашия футбол. Така че за нас ще е едно предизвикателство да се изправим срещу добрия отбор на “Литекс” и да видим докъде сме стигнали и колко можем”, заяви Цветанов.

“Ние имаме обаче и своите козове. Първият е домакинството и нашите фенове, вторият – амбицията на играчите, които трябва да докажат, че могат да печелят. Факт е, че не ни достига още самочувствие, то е защото сме новаци в групата. Но в елита се открояват само “Лудогорец” и “Левски”, останалите отбори са с почти изравнени сили. Надявам се, че най-после и шансът ще бъде на наша страна. Съдийството предпочитам да не коментирам”, каза Цанко Цветанов.

На този етап “Етър” няма контузени играчи, Ахмед Хикмет има да наваксва физически, но е възможно да бъде в групата за мача. Той играе като вътрешен халф, но изпълнява и офанзивни функции.

“Литекс” е млад отбор, не мога да откроя отделни играчи, а целия тим, който е млад и с амбиции да се развива. Но и нашият отбор е млад, убеден съм, че ще стане хубав мач. Сегашното ни класиране не отговаря на играта ни, защото не бяхме надиграни в нито един мач. Ние обаче няма да сменяме офанзивния си стил. Хората гледат резултатите и не се интересуват за утрешния ден, но аз няма да се променя и ще продължа да налагам същия стил. Убеден съм, че някой ден резултатите ще дойдат”, категоричен бе Цанко Цветанов.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ