Хандбалният шампион и носител на купата на България “Етър-64” замина за тридневно турне в сръбския Ниш по покана на местния ХК “Червен кръст”. Там етърки ще изиграят две контролни срещи в подготовка за предстоящите мачове с “Карпати” (Украйна) за Купата на EHF.

В българската делегация, която ще бъде посрещната на високо ниво в Ниш, бяха включени и старши експертът в Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” Георги Давидов и общинският съветник Михаил Харалампиев, което ще позволи още повече да бъдат засилени спортните връзки между двата града.

“Поканата идва точно навреме за подготовката ни за евротурнирите, защото не можем да ползваме в момента ДКС “Васил Левски”, а и търсим силни съперници”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.

Договорени са две контроли между ХК “Червен кръст” и “Етър-64”, първият мач е в сряда от 18:00 ч., а вторият – в четвъртък от 20:00 ч. Великотърновци обаче ще предложат да изиграят и трета среща в петък, преди да отпътуват обратно.

С отбора за Сърбия не пътуваха украинката Анна Захарова и Мадлена Дончева, които лекуват травми.

След завръщането си “Етър-64” продължава подготовка в домашни условия, но предвижда и още една визита в чужбина. На 2 и 3 октомври “болярките” ще пътуват за две контроли в Румъния.

Вече са ясни и точните дати и часове на двата мача между “Етър-64” и “Карпати” (Украйна) от втория кръг на турнира за купата на EHF. Първата среща е на 13 октомври в гр. Ужгород от 18:00 ч. местно време, а реваншът е на 20 октомври (събота) от 18:00 ч. в ДКС “Васил Левски”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ