Хандбалистките на “Етър-64” в Ниш. сн. личен архив

Израелката Шир Вакрат вкара първите си голове с екипа на великотърновския “Етър-64”. Тя води вече подготовка с “виолетовите” в очакване да получи състезателни права и пътува с отбора за турнето в Ниш. Израелската националка вкара и първите си 3 гола за победата на етърки над местния ХК “Червен кръст”.

“Болярките” се наложиха с убедителното 33:19, като до почивката водеха с 18:12. Първата контрола на етърки премина при изключително настроение и желание за игра. Допълнителна мотивация дойде и от добре познатия ни съперник, подсилил състава си с 4 качествени попълнени и желание през новият сезон да играе решаваща роля в Първа сръбска лига.

Йонка Генчева започна мача с две промени в познатия основен състав: на местата на останалите в България Анна Захарова и Маги Дончева започнаха Шир Вакрат и Зорница Стефанова. Срещата премина на много високо темпо, налагано основно от нашия състав. Треньорката даде шанс на всички състезателки, прекроявайки състава, като изграждащите състезатели преминаха през различни постове.

По едно много силно полувреме изиграха и двете вратарки, което даде възможност за много бързи пробиви и разширени контраатаки. В защита нашите играха на познатото си ниво, но този път имаше още повече желание за здрава битка.

Етърки поведоха с 2:0 в 3-ата минута, но сръбкините изравниха. Това 2:2 в деветата минута бе и единственото равенство по време на мача. После великотърновки дръпнаха с 12:7 в 20-ата и 16:9 в 25-ата минута, а почивката дойде при 18:12.

Авансът им продължи да се увеличава и през втората част, като в 40-ата минута бе 21:13, а краят дойде при 33:19.

Най-резултатна бе Зорница Стефанова с 6 гола, следвана от Александрина Бурнева с 5. Днес от 20:00 ч. е и вторият мач между двата тима, а утре етърки се прибират в България.

“Етър-64”: Александрова, Богданова 2, Зоя Стефанова 3, Бурнева 5, Коцева 3, Вакрат 3, Зорн. Стефанова 6 (Николова, Ст. Димитрова 3, Д. Иванова 3, М. Павлова 2, Кръстева 3).

Тагове:

КОМЕНТАРИ