Изнасят контузения при неотсъдената дузпа Махамат на носилка, докато реферът Кабаков му вдига жълт картон за “симулацията”.

“Етър 1924” стана поредният отбор, който скочи тази пролет срещу решенията на реферите. След мача с “Локо” (Сф) от щаба на “виолетовите” направо побеснели от съдийството и обявиха, че искат спешна среща в БФС. На нея клубът ще иска да разбере защо е ощетяван целенасочено, а в противен случай Фейзи Илханлъ щял да извади отбора от “А” група.

Откакто тимът взе да бие, на мачовете му като рефери се заредиха “стари познайници” като Таско Тасков и Георги Кабаков. Първият не даде дузпа в Гоце Делчев при 2:2 в последната минута, вторият пък повтори упражнението срещу “Локо” (Сф). Според присъствалите на мача Махамат е навлязъл отдясно в наказателното поле и е грубо съборен от защитник. Вместо дузпа, реферът се затичал да му вдига жълт картон за симулация. Играчът обаче бил контузен от ритника на бранителя и Кабаков се принудил да вика медицинска помощ и изпаднал в смешната ситуация да вдига на изнасяния на носилка Махамат картон за симулация… Впоследствие същият играч получи и втори жълт и червен картон.

От “Етър 1924” обявиха, че ще качат на клубния сайт видео със ситуацията, от което всички да се уверят за какво става въпрос.

Представителят на основния акционер Фейзи Илханлъ Диядин Кая след двубоя разговаря със собственика и обяви пред колегата от “Тема спорт” Ангел Ганцаров, че е упълномощен да поиска среща с ръководството на БФС. На нея шефовете на “виолетовите” ще настояват отборът да не бъде ощетяван повече, в противен случаи Илханлъ ще го извади от първенството. “Във втори пореден мач не ни дават решаваща дузпа. Съдиите нека си допускат мъжка игра, но да спрат вече да ощетяват нашия отбор. Ако БФС не вземат мерки срещу съдийството във вреда на нашия отбор, може да напуснем първенството, за да не пречим на другите отбори, които трябва да останат в групата. Нека си вземат служебно 3:0 и три точки и да оцелеят, щом така трябва”, заяви Диядин Кая.

Тагове:

КОМЕНТАРИ