“Етър 1924” излезе срещу “Лудогорец” в последния в историята си мач в “А” група.

“Етър 1924” окончателно преустановява участие в “А” група, обяви административният директор на клуба Радин Хаджиев. Вчера “виолетовите” не се явиха за мача си с “Черноморец”, което ще донесе служебна загуба с 3:0 и отнемане на три точки. От Спортно-техническата комисия на БФС обаче поискаха със свое решение представител на клуба да се яви в четвъртък на заседанието, за да обясни лично защо отборът не се е явил. Причината е, че в писмото на “Етър 1924” пише само неявяване поради “организационни причини”. Открит стоеше и въпросът дали етърци няма пък да се явят на последните си три мача със “Славия”, “Левски” и “Ботев” (Пд).

Радин Хаджиев заяви, че в момента е в чужбина и допълнително ще мисли дали да се яви на заседанието. “Няма смисъл при тези условия въобще да продължаваме участието си в първенството. И “Барселона” да бяхме докарали, нямаше как да остане в групата. Направихме нов отбор през зимата и започнахме с две победи, а после ни започнаха нас – то не бяха дузпи, червени картони… Няма да участваме повече”, заяви по телефона от Турция Радин Хаджиев.

Според Наредбата на БФС за първенствата и турнирите отказът от участие в шампионата автоматично означава, че през следващия сезон “Етър 1924” трябва да започне през една група надолу, което означава „В” група.

По думите на Хаджиев обаче мажоритарният собственик на клуба Фейзи Илханлъ повече нямал намерение да развива въобще футбол. На практика това означава и край на „Етър 1924”.

Оттеглянето на турските собственици обаче остава куп висящи въпроси като дълговете на дружеството, детско-юношеската школа, съдружието с Община В. Търново… Самият Радин Хаджиев заяви, че лично той не знае какъв е размерът на дълговете на “Етър 1924”, но на Фейзи Илханлъ нямало какво да му се вземе в България, така че “да му мисли съакционерът Община В. Търново, която притежава 34 % от акциите”.

Задълженията на “Етър 1924” АД са над половин милион лева, никой не знае колко точно. Според Търговския закон обаче всяко акционерно дружество отговаря с уставния си капитал, а в случая той е 51 000 лева. Така турските собственици би трябвало да са наясно, че задълженията не Общината не може да надхвърлят 17 340 лева…

Висящ остава и въпросът за бъдещето на школата, която от месеци е изоставена на произвола на съдбата. Днес детският отбор и подготвителната група не заминаха за Свищов, като това са поредните провалени мачове тази пролет.

Тагове:

КОМЕНТАРИ