Emo

Великотърновският автомобилен пилот Емил Денев спечели първата си купа още в първото си състезание за годината. Той зае третото място в клас RC3 на Планинското състезание в Шумен. Първи стана Даниел Живков, следван от Иван Ангелов от Варна и Емил Денев от СК „Мегапорт”. И тримата на почетната стълбичка получиха красиви купи от организаторите и заслужени аплодисменти. Над 50 пилоти участваха общо в състезанието, което бе първото планинско за 2020 г. и донесе и първи подиум т.г. в богатата състезателна кариера на Емил Денев. Той бе и единственият представител на СК „Мегапорт” в надпреварата.

Пламен Камбуров (ЛВ Авто Рейсинг Тим) с „Шкода Фабиа РС” бе най-бърз по трасето и през двата състезателни дни и заслужено вдигна купата за първото място в генералното класиране. Втори по трасето бе румънецът Емил Жиня (Autospeed Mangalia) с прототипа Norma, който изостана на 20 секунди от победителя. Румънецът обаче участва в шуменската надпревара извън класирането. Така втори в генералното класиране в първия кръг от българския планински шампионат стана Александър Бурдинов (Дианел рейсинг) с БМВ М3. Трети се нареди Искрен Веселинов (Дианел рейсинг) с „Хонда Сивик”.

Освен купи за първите в генералното класиране, имаше и такива за първите трима във всеки клас. Бяха връчени и специални награди. Купите за дебютанти получиха Чавдар Чернев и Сашо Стайков (Шумен), Найден Пешев (Варна), Константин Стефанов (Сливен). Специална купа бе връчена на единствената дама в тазгодишното състезание Виляна Дякова. В отборната надпревара първи е тимът на АСК „ЛВ Авто Рейсинг Тим“, втори е този на АСК „Дианел рейсинг“, трети – АСК „Грийн фокс моторспорт“.

Тагове:

КОМЕНТАРИ