emil_denev

Екипажът на АСК “Стари столици” Емил Денев и Богомил Ненов с “Рено Клио Спорт 2” спечели по убедителен начин първото място в клас „N3” на рали Сърбия, валидно за Европейската купа и седми кръг от националното първенство по автомобилизъм. Прокурорът изпревари с 3:51 минути шампиона в класа Георги Белчев и си гарантира среброто в края на годината. По-бърз от Емо Денев в „N/3” в планината Тара бе само Владица Рабренович. В генералното класиране Емо Денев е девети, на 13:37 мин. зад победителите Ясен Попов/Никола Попов с Мицубиши Лансър Ево 9.

Само 16 от стартиралите 49 екипажа пресякоха финала на 42-ото издание на най-престижното сръбско автомобилно състезание. Сред отпадналите още в първия състезателен ден бе екипажът Красимир Кандиларов и Стефан Казаков с “Пежо 306”.

Живеещият през последната година в Солт Лейк Сити търновски пилот Байчо Ненов стартира в Сърбия за първи път от второто рали „Твърдица”. С навигатора си Младен Казачев с “Пежо 106” са втори в клас „N2” и дванадесети в крайното класиране.

„Дори за да карам в Сърбия си взех отпуск”, каза великотърновецът, който чака да измине срокът, наложен от eмиграционните власти, за да стане американски гражданин. „Работя в един сервиз. Както и повечето американци имам втора работа – въртя един автомобил и разнасям пици”, допълни още Ненов. Веднага след края на състезанието той пресече океана отново, за да се върне на работа в един от най-известните зимни курорти на Америка и място, където са се провеждали зимните олимпийски игри.

Тагове:

КОМЕНТАРИ