Egor
Егор Карамалак донесе единственото злато на България от Балканиадата за момчета в Букурещ по борба свободен стил. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев бе част от националния отбор на България за момчета U15, който участва на първенството на полуострова в Букурещ. В столицата на Румъния се събраха състезатели от десет държави, като от нашите участници само Егор се окичи със златен медал. Други две момчета от Пловдив стигнаха до финали в категориите си, но ги загубиха.

В кат. до 57 кг Карамалак записа две победи в групата си, като тушира Стилиян Памуков от Средец и отнесе с 6:0 технически точки представителя на Македония. На финала срещу състезател от Румъния борецът от клуб „Илия Павлов“ се наложи със 7:5 точки, въпреки че съперникът му получи сериозна подкрепа от реферите, разказа Мирослав Колев.

Егор е бесарабско българче от Тараклия, роден е през 2008 година. Бори се за великотърновския клуб „Илия Павлов“ от 2018 г. През май на първенството за момчета стана държавен шампион за пореден път и заслужи приза за най-техничен състезател. В подготовка за Балканиадата стартира и в шампионата при кадетите, където стана сребърен медалист.

Тагове:

КОМЕНТАРИ