1(1)

Едмон Белчев бе обявен за Спортист № 1 на обшщина Свищов за 2019 г. В салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ се проведе церемонията за връчване на годишните награди в класацията 10-те най-добри спортисти на община Свищов. Специални гости на събитието бяха председателят на Зонален съвет на БФС – В. Търново Бончо Генчев, изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева доц. д-р Антонио Антонов и ръководителят на катедра „Физкултура“ в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов Асен Асенов.

В челната тройка с най-голям брой точки се класираха: Павлин Петров – състезател по силов трибой в Спортен клуб „Олимпия“ с. Морава, който със 75 точки зае трето място; Стефан Петков – състезател по карате в Годжу Карате клуб „Алеко“ Свищов стана втори в класацията, със 77 точки; и заслужено с 87 точки, на първо място бе отличен за „Спортист на 2019-та година“ Едмон Белчев – състезател по джудо в Спортен клуб „Джудоспорт“ Свищов.

Сред 10-те най-добри  са още: Емил Александров – състезател по хандбал в Хандбал клуб „Нове-99“ Свищов, Георги Йорданов – състезател по футбол в ОФК „Академик“ Свищов, Борислав Борисов – състезател по силов трибой в Спортен клуб „Олимпия“ с. Морава, Даниел Стефанов – състезател по хокей на трева в Спортен клуб по хокей на трева „Дунав“ Свищов, Гергана Йорданова – състезател по джудо в Спортен клуб „Джудоспорт“ Свищов, Милен Петров – състезател по футбол в ОФК „Академик“ Свищов, Кристина Цветанова – състезател по карате в Годжу Карате клуб „Алеко“ Свищов.

Номинациите в класацията за 10-те най-добри спортисти на 2019-та година бяха излъчени от 11 спортни клуба в община Свищов.

Първото място и отличието „Треньор на 2019 година“ заслужено получи Севдан Златанов – треньор по джудо в Спортен клуб „Джудоспорт“ Свищов, подготвил Едмон Белчев и Гергана Йорданова. Второ място в класацията зае Марин Маринов – треньор в спортен клуб Годжу Карате клуб „Алеко“ Свищов, подготивил състезателите Стефан Петков и Кристина Цветанова. Третото място заслужи Колю Колев – треньор по силов трибой в Спортен клуб „Олимпия“ с. Морава, подготвил състезателите Павлин Петров и Борислав Борисов. Наградите на тримата най-добри треньори връчи ръководителят на катедра „Физкултура“ в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов Асен Асенов.

20200128_180000

В категория „Перспективни спортисти за 2019 г.“ бяха отличени 20 доказали се през изминалата година състезатели в различните спортове:

1.    Дейвид Радков – състезател по хокей на трева

2.    Денис Ангелов – състезател по хокей на трева

3.    Николай Янков – състезател по карате

4.    Габриела Милчева – състезател по карате

5.    Гергана Дакова – състезател по хандбал

6.    Яница Иванова – състезател по хандбал

7.    Йордан Даков – състезател по хандбал

8.    Пресиян Вачев – състезател по тенис на маса

9.    Цвета Дакова – състезател по тенис на маса

10.         Николай Александров – състезател по кикбокс

11.         Катерина Минкова – състезател по кикбокс

12.         Христо Семов – състезател по силов трибой

13.         Бедиш Фатмова – състезател по самбо

14.         Мая Асенова – състезател по самбо

15.         Емилия Йорданова – състезател по самбо

16.         Божидар Матеев – състезател по футбол

17.         Анатоли Димитров – състезател по футбол

18.         Ивайло Иванов – състезател по футбол

19.         Радостин Нищов – състезател по футбол

20.         Пламен Пламенов – състезател по футбол

Отличието за „Принос и прослава на свищовския спорт“ тази година бе присъдено на двама души. Единият е действащ спортист, а другия отличен треньор. Наградата на изключително успешния национален състезател по Хандбал за жени и участник в Европейските клубни турнири – Лора Сарандева бе поднесена на нейния баща Димитър Сарандев от Валерий Димитров – гл. експерт „Ръководител Спорт“, а наградата за „Принос за развитието на хандбала и футбола в Свищов бе връчена на треньора Атанас Атанасов от заслужилия деятел на спорта в община Свищов Николай Константинов.

За „Най-добър отбор“ през 2019 година в община Свищов комисията определи вицешампиона на страната за момичета и момчета – Отборът по хокей на трева, с треньор Радослав Радков. Наградата на победителите бе връчена от доц. д-р Антонио Антонов – изпълнителен директор на Българската федерация по хокей на трева.

На финала на церемонията по връчване на наградите бе представен видео материал със спортните успехи на Едмон Белчев, а публиката с бурни аплодисменти приветства носителя на тазгодишното почетно звание „Спортист на годината“.

За доброто настроение в празничната вечер допринесоха изпълненията на балетната школа и групата за хип-хоп към Школа по изкуствата при Първо българско читалище, танцьорите от Арт център „Творецът“ – Свищов и талантливите момичета Преслава Петкова и Ивана Бълдъркова от Школата за млади поп и рок изпълнители „Естрада“ – Свищов.

КОМЕНТАРИ