A_1

Алекс Дешков и Дани Арсов отново направиха силно представяне във втория кръг от републиканския шампионат на Българска федерация по картинг – Национални картинг серии.

На пистата в Хасково Алекс Дешков, който се състезава за първа година в най-оспорвания клас MINI 60, постигна за втори пореден път безапелационна победа, като спечели всички състезателни сесии – квалификации, два хийта и два състезателни манша. Той показа стабилна психика и успя да се пребори за първото място, след като и в двата манша, въпреки че тръгваше от първа позиция на старта, изпускаше лидерството. С чисти изпреварвания – съответно в 5-а на първия манш и 9-а обиколка на втория манш, Алекс Дешков успя да завърши първи със значителна преднина.

Младата ни надежда продължава да води убедително в шампионата без загубена точка. Това се случва и благодарение на безупречната работа на екипа му и финансовата помощ на фирма “Планекс инфраструктура”.

1_3

Значително по-динамична беше ситуацията около Дани Арсов в по-горния клас Rotax Junior. Както обикновено – в хода на самия състезателен уикенд, Дани постепенно свикваше с новата си значително по-голяма, тежка и мощна машина и без професионална поддръжка от механик и треньор – импровизирайки и ориентирайки се абсолютно сам на пистата, успя да изненада основните си съперници в тазгодишния шампионат. Дани спечели убедително квалификацията само с 3 завъртени обиколки. Състезателен инцидент още в първия завой на първия от хийтовете за определяне на стартовите позиции обаче го извади от надпреварата, като заради получената при катастрофата травма дясната ръка на Дани беше гипсирана, за да бъде обездвижена и да се избегнат евентуални усложнения. Късно вечерта в събота по настояване на Дани гипсът му беше свален, а в неделя сутрин машината му възстановена.

Стартирайки от последна стартова позиция (заради пропуснатите хийтове) в първия финал, Дани достигна до средата на колоната (и до второто място в своя клас), а оттам – и на стартовата решетка за втория манш, в който с типичния си хъс и желание за победа и въпреки значително по-слабата си физика и остатъчните проблеми с контузената ръка пилотът на GO GRILL успя да изпревари основните си конкуренти. Така спечели първата си победа в клас Rotax Junior още във второто си състезание в него.

Още един великотърновски пилот участва в надпреварата – Красимир Лазаров се състезава в кралския клас KZ. В свободните тренировки той се движеше много добре и постигна отлична скорост. За съжаление технически проблем и две пукнати ребра вследствие на натоварването го остави назад в общото класиране.
И за тримата ни пилоти предстои кратка почивка преди следващия кръг в началото на месец септември – дни преди старта и на новата учебна година.

Тагове:

КОМЕНТАРИ