Две победи в оставащите три мача са достатъчни на „Етър”, за да се класира за заветните баражи за „А” група. Основният съперник на „виолетовите” – „Спортист” (Своге) днес почива и до края може да събере максимум 52 точки. Така при победи в Мездра днес и в сряда срещу „Чавдар” (Етрополе) етърци ще излязат в мач без значение в последния кръг в Бяла Слатина.

Максимум 52 точки може да събере и „Септември” (Симитли) при три победи, но и той, както и „шоколадите” е с по-лоши директни показатели от „Етър”. Единствено „Банско” е с по-добри показатели от „болярите”, но има мач повече и до края може да събере най-много 51 точки.

Така „виолетовите” ще трябва с две победи днес и в сряда да си осигурят второто място, за да имат време да се концентрират върху предстоящите баражи. В последните седмици „Етър” играе в непрекъснат цикъл „събота-сряда-неделя”.

В Източната „Б” група междинен кръг няма и отборите ще имат повече време за възстановяване, да не говорим за 14-ия в „А” група, който ще стане ясен днес и ще има цели 15 дена до втория бараж на 12 юни.

Каква е ситуацията в другата „Б” група?

„Черноморец-Поморие” (35 т.) е почти сигурен за баражите, като днес приема другия конкурент „Спартак” Пловдив (32 т.) и се нуждае само от точка у дома, за да стане недостижим. „Акулите” имат по-добри директни показатели от пловдивчани и единственият начин да пропуснат баражите и да паднат и в двата си оставащи мача (в последния кръг гостуват на „Добруджа”).

При такъв развой другите два тима с шансове за бараж са „Спартак” (Пд) и „Светкавица”, които ще гонят по две победи.

Баражът между вторите в двете „Б” групи е на 8 юни на неутрален терен.

14-ият в „А” група пък ще чака победителя от този мач, за да го срещне на 12 юни, пак на неутрален терен. Битката за заветното място се решава днес в Севлиево, там „Видима-Раковски” (22 т.) приема „Пирин” и се нуждае само от точка, за да стинге до баража. Тогава „Академик” (20 т.) и „Сливен” (19 т.) изпадат.

Ако все пак „Пирин” скочи и удари „Видима” и „Сливен” победи „Миньор”, тимът на Йордан Лечков отива на бараж, тъй като има по-добри показатели от севлиевци. При положение, че „Академик” направи чудо и бие ЦСКА, а „Видима” загуби, „студентите” отиват на бараж без значение от изхода на мача на Сливен.

Сметките обаче са за феновете и за статистиците, а „Етър” трябва да се концентрира върху предстоящите си срещи и да продължи практиката от последните 4 кръга просто да играе мач за мач и да побеждава.

Тагове:

КОМЕНТАРИ