56786207_1280146878809311_2756310286003601408_o

Днес започва най-значимото отборно състезание по шахмат за деца до 16 години, което ще се проведе до 6 ноември в турския град Чорум. В националния отбор на България от 4 деца плюс една резерва, ШК „Асеневци“ има двама представители: Димо Терзиев и Лъчезар Колев.

В престижния форум участие ще вземат държави от цял свят, изпращайки най-силните си деца. Българските млади избраници Димо Терзиев, Лъчезар Колев, Цветан Стоянов, Момчил Петков и Гергана Пейчева вече очакват своите първи партии като част от националния отбор на България.

Димо Терзиев е бронзов медалист на България до 16 години за тази година и многократен призьор от открити международни турнири, където премервайки сили с много силни играчи, се подготвя за съревнованията със своите връстници. Димо е един от водещите млади таланти на българския шах и заслужено ще представя България на този огромен международен форум.

Лъчезар Колев е двукратен шампион на България до 14 години за тази година, триумфирайки в дисциплините класически и бърз шах и е вицешампион на България по блиц. „Тази година бе най-успешната в кариерата на Лъчо и вярвам, че ще се представи добре и на Олимпиадата!“, коментира неговият личен треньор Даян Нинов.

„Изключително сме горди, че двама наши състезатели бяха оценени и избрани да бъдат част от националния отбор. Това са две прекрасни талантливи момчета, които тепърва ще разгръщат шахматния си потенциал. От все сърце желаем успех на целия екип, ШК „Асеневци“ и цяла България ще стискаме палци на Димо, Лъчо, Гери, Цецко и Момчил и вярваме, че ще представят достойно България!“, споделиха ръководителите на ШК „Асеневци“ Цвета Галунова и Даян Нинов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ