DSC01950

Двама народни представители дадоха начало на зимния турнир по футбол в зала в Павликени. Зам.-председателят на парламента Иван Иванов и доц. Милен Михов размениха първите удари с топката преди да започне надпреварата за купата на кмета.

19 отбора се записаха за турнира тази година. Съставите ще бъдат от по 6 отбора плюс 6 резерви. Разделени са в четири групи, като в първата фаза на шампионата тимовете ще играят всеки срещу всеки.

Финалът е на 16 януари 2015г. (петък). Победителят в турнира ще получи награда в размер 250 лв, вторият – 150 лв, а третата награда е 100 лв, както и още предметни призове, грамоти и значки. По традиция ще бъдат раздадени и индивидуални награди за най-добър играч и др.

Всички мачове се провеждат в спортна зала „Йордан Петров – Графа“ в Павликени.

„Това е нашето знаково спортно събитие през зимата и заслужено се радва на голям интерес сред феновете на футбола в Павликени“, каза при откриването на турнира кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той изброи и новите спортни обекти, които в момента се строят в града.

„Всичко това правим с мотивацията да привлечем повече наши съграждани към активен спорт и поддържане на добра физическа форма“, каза градоначалникът и пожела успех на състезателите. В първата вечер от турнира своите мачове изиграха отборите на „Дъскот“ срещу „Плами“ и „Браво“ срещу „Рачев-2“.

КОМЕНТАРИ