Туристическо дружество „Трапезица 1902” внася предложение до Общинския съвет, с което настоява да ползва едноименния хотел, който Община Велико Търново успя да получи след дълга съдебна сага, каза за в-к „Борба” секретарят на дружеството Георги Димитров. Според него единствено от общинските съветници зависи дали ще продължи да съществува дружеството, което е със 108-годишна история и в което членуват над 1500 човека.

„Издържаме се от туристическия дом, който сега си прибра общината. Преди години сме били собственици на първата туристическа хижа, която е била на Царевец, но с възстановката на крепостта са я махнали от там и са ни дали място в града, като със средствата от обезщетението е построена новата сграда.”

Ще търсим съдействие на народни представители, местни парламентаристи, интелектуалци, за да се борим за оцеляването си, категоричен е Димитров.

ЕДИН ОТ ВАРИАНТИТЕ ЗА СПАСЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКОТО ДРУЖЕСТВО Е ОБЩИНАТА да му предостави безвъзмездно или на символичен наем хотела „Трапезица”, който е заменил хижата на Царевец. По подобна схема партии, институции и спортни клубове получават различни обекти.

Тагове:

КОМЕНТАРИ