unnamed

Кабинетът обмисля по-ранна отмяна на извънредното положение от средата на май, обяви премиерът Бойко Борисов. Премиерът допълни, че се обмислят и облекчени мерки за посещение на парковете за семейства.

„Възложил съм на юристите да помислят, искам по-рано да премахнем извънредното положение. Да остане само закон, който да позволява, например на здравния министър да издава заповед за задължителното носене на маските, защото е доказано, че помагат, банките да могат кредитите да продължат да не се изплащат в тези срокове, в които сме казали”, каза Борисов.

„Сутринта говорих с щаба – ако така продължи нивото на заразените, защото вчера бяха повече, днеска са по-малко, съм възложил от понеделник с установен ред да се обмисли родители с деца да могат да минават от единия до другия край на парка, да се направи вход-изход, с указателни табели, с доброволци, които да не позволяват струпване”, заяви Борисов.

Това е отлична новина за спортистите, които при евентуалното падане на мерките за парковете ще могат да тренират индивидуално.

Същото мнение сподели днес и вицепремиерът Красимир Каракачанов. “Трябва да се съобразяваме и с хората. През времето, което мина – месец и половина, животът им започна да се променя и трябва да се види какво може да се коригира. Би следвало да се помисли как хората в тази извънредна ситуация да могат да се възползват от паркове, планини и възможността за спорт. Не мисля, че е проблем движението на хората в планината. Нищо не пречи хората да тичат, да карат колелета”, заяви Красимир Каракачанов.

КОМЕНТАРИ