IMG_0119

Димитър Бербатов бе днес във Велико Търново със своя екип от експерти за среща с клубовете от Великотърновска и Габровска област. Доста футболни ръководители дойдоха на стадион „Ивайло” за сбирката, която продължи близо два часа в оживени дискусии.

„Ако сте ОК с това, което става във футбола ни и това ви е достатъчно, за да се развивате и надграждате, аз нищо не мога да направя. Това е унижение за всички вас. Но ако сте против всичко това – ето, аз съм пред вас с лицето си, с екипа си, за да оправим нещата заедно”, заяви Бербатов и призова представителите на клубовете да споделят проблемите си.

Клубовете споделиха ред проблеми като съдийството, разпределението на парите от тв права, подпомагането на детско-юношеския футбол, като се поемат поне таксите на реферите, получаването на финансова компенсация при бъдещи трансфери на изградени от клуба млади таланти и много други.

IMG_0110

След края на срещата Димитър Бербатов даде специално интервю за „Велико Търново спорт”.

– Г-н Бербатов, направихте вече доста срещи в страната, днес бяхте във В. Търново. Виждате ли интерес от клубовете и по-голям оптимист ли сте за това, което сте започнали?

– Аз винаги съм бил оптимист и ще остана такъв дори и в трудните моменти. Благодарен съм на клубовете и им казах, че уважението, което им показвам, идвайки тук, и те на мен с присъствието си, ако някой друг го повтори, спокойно могат да гласуват и за него. Дори и един клуб да дойде, пак ще съм доволен, защото и един клуб може да направи разликата, но виждам желание за промяна. Надявам се да го няма страхът, който в някои клубове още съществува, но те трябва да разберат, че няма от какво да се страхуват.

– Да, но явно има притеснение, дали има и въздействие?

– Факт е, че има. Аз не се притеснявам да го кажа. Ние виждаме какво се случва и как се случва, но се надявам, че като си говорим помежду си, повечето клубове идват на срещите. Те са за промяната и дано това повлече крак и за тези, които се притесняват, незнайно от какво.

– Помагат ли ви да си доизясните картината проблемите, които те поставят, защото човек не може да знае всичко?

– Никой не знае всичко. Да, аз съм човек от футбола, но както един от присъстващите сподели, това не те прави автоматично добър ръководител. Но около мен има хора, които си разбират специалностите и ние сме взаимно свързани. Наясно съм, че накрая позитивите и негативите ще ги обирам аз, но вече е дошъл моментът и се подготвям за тази промяна, която ще стане факт.

– Дали ще има конгрес на БФС през септември?

– Зависи от клубовете. Ако те наистина искат тази промяна, инструментът, който им раздадохме, е в техните ръце. Могат да действат или да решат да не действат и да си останат в същото положение.

– Имате ли програма и изграден екип?

– Да, действаме и екипът постоянно се разраства, защото все по-добри и кадърни хора се появяват и искат да помогнат. Но както ти ме попита и това е най-правилният въпрос: аз мога да говоря много, но накрая ако наистина клубовете искат промяната, тя ще стане. Ти видя, програмата е в ръцете им, ако гласуват за нея, ще се радвам, защото това е за доброто на българския футбол.     IMG_0112

Тагове:

КОМЕНТАРИ