IMG_8876

Димитър Бербатов и Мартин Петров проведоха среща с представители на футболните клубове от Велико Търново и региона. Преди изборния конгрес на БФС на 15 март Бербатов и екипът му обикалят страната за трети път, за да покажат уважение към хората, които изграждат българския футбол, да обсъдят отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и да представят предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол.

Залата на стадион „Ивайло“ бе пълна с представители на клубовете от региона, пред които Бербатов представи обстойно програмата си за развитие на футбола. Имаше и много въпроси и проблеми, които клубовете поставиха, което превърна близо двучасовата среща в ползотворен разговор. „Благодарим им за интереса и ползотворната дискусия за по-доброто бъдеще на българския футбол!“, заявиха от екипа на Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов отговори обстойно на въпросите на „Велико Търново спорт“ за предстоящия конгрес.

„Търговският регистър официално вписа конгреса на БФС, което означава, че конгрес на 15 март ще има. Ние сме на обиколка из страната за трети път, запознаваме клубовете с нещата, които вече са чули и преди, но сме длъжни да го направим пак. Искрено се надявам и другите кандидат-президенти да подходят така професионално и да се срещнат с всички клубове. А не да посетят определени места и после да кажат „бяхме навсякъде“… Надявам се и клубовете да оценяват това, което показваме като постоянство вече три години, уважението, което им показваме, като идваме на място и представяме програмата си.

Искрено се надявам да няма повече процедурни хватки, схемаджийство и тарикатлъци и други прийоми, с които да се отлага или отменя конгрес. На базата на това, на което сме свидетели през тези три години, винаги можеш да очакваш нещо подобно от тези хора. Но в момента колелото вече е завъртяно, общността е запозната какво трябва да се направи, следователно конгрес на 15 март трябва да има и ще има“, коментира Бербатов.

На въпроса дали няма да има „разбиване“ на гласовете на опозицията с толкова много кандидати, той отговори: „Аз не мога да спра никого от това да иска да се кандидатира за президент. Всеки реално трябва да прецени своята кандидатура, шансовете си, дали има екип, дали има програма, дали е обиколил страната да запознае клубовете. Ако си кандидат за президент и не си обиколил цялата страна да запознаеш хората, те на базата на какво ще гласуват за теб впоследствие? С какви очи изобщо се кандидатираш за президент? Така че има някои тънки моменти, които всеки кандидат трябва да знае и да има преценка къде е тръгнал.

Ако не бях оптимист, три години нямаше да съм тук и да се срещам с клубовете. Постоянството и дисциплината са нещо много важно и в професионалния живот“, завърши Бербатов.

Той получи като подарък книгата „24 крачки към историята. 100 години „Етър“ и бе помолен да каже няколко думи за юбилея на великотърновския клуб.

„На „Етър“, както и на всички български клубове, пожелавам още много по сто години. Разбира се, тук става въпрос не да оставиш един клуб сам да се оправя, а да бъдеш моторът. Визирам БФС – да бъде моторът, да чува проблемите на клубовете. Това означава работа със зоналните и областните ръководители, работа с общините, с кметовете, защото те помагат на футбола. А не да оставиш отборите на произвола на съдбата и да им кажеш: оправяйте се, а ние само ще подреждаме първенството. И на Светльо Петров пожелах успех, ние сме играли заедно, познаваме се от много време. Знам през какво минава и знам към какво се стреми. Да е жив и здрав и успех!“, добави Димитър Бербатов.

IMG_8859

Той, както и Мартин Петров, раздадоха десетки автографи и се снимаха с очакващите ги на стадион „Ивайло“ фенове.

DSCN6718

Тагове:

КОМЕНТАРИ