DSC00921

Второ място и сребърни медали спечелиха девойките старша възраст на „Етър-64” в турнира за Купата на България. Жребият за финалите, провели се в Сливница, изпрати етърки в тежка група с „Бъки” и „В. Левски” (Нови пазар). В предварителната група великотърновки стратегически отстъпиха с 24:17 (11:9) от „Бъки” и разгромиха „В. Левски” с 41:8. На полуфинала те надиграха категорично първенеца в другата група „Хасково” с 37:24 (15:11) и така във финалната среща отново излязоха двата най-силни тима в тази възраст „Бъки” и „Етър-64”.

Срещата бе много равностойна, като „виолетовите” поведоха с 2:0, после с 4:2 и 6:2, но после до почивката пропуснаха две дузпи и направиха две индивидуални грешки и така паузата дойде при равенство 11:11. “Решителни се оказаха едни 2.40 минути в началото на втората част, когато допуснахме четири безответни гола. След краткия спад в играта на обора, момичетата отново вдигнаха оборотите и до края мачът бе гол за гол, а краят дойде при 26:23 за „Бъки”.

Считам представянето ни за много добро, тъй като ние нямаме нито една състезателка в 12 клас, за разлика от съперника. Четири от нашите хандбалистки са в 11 клас, пет са в 10, пет са в 9-и клас. Отборът ни израсна много и мисля, че догодина ще е лидер във възрастта, още повече, че ще запази състава си”, коментира президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов.

В отсъствието на Йонка Генчева тимът бе воден от Иван Калчев, който заяви, че е много доволен от представянето и е само въпрос на време етърки да започнат да печелят срещу “Бъки”.

Три етърки спечелиха индивидуални призове. Мария Спиридонова бе избрана за най-добър защитник, вратарката Мартина Хараламбиева и Антония Игнатова бяха включени в “златната седмица”.

DSC00925

Тагове:

КОМЕНТАРИ