Със скандал и прекратен мач завърши директният сблъсък за първото място в северната “А” областна група между “Павликени” и “Светкавица” (Михалци). В 70-ата минута при 2:0 за домакините двубоят бе прекратен заради масов бой и навлизане на публика на терена. Преди отложения от последния кръг мач павликенчани бяха първи с 1 т. аванс пред тима от Михалци.

В 63-ата минута младият Стефан Гинчев се измъкна от защитата и с удар покрай вратаря откри резултата. Малко след това падна и втори гол на домакините, с който избухнаха и страстите. Иван Златков проби по фланга и стреля в гредата, а отбилата се топка попадна у Стефан Гинчев, който покачи на 2:0. Вратарят на “Светкавица” Ивайло Петков хукна към тъчрефера Милен Арабаджиев с претенции за засада, заблъска го, после го удари и наплю. В мелето се включи и треньорът на гостите Николай Узунов, който е картотекиран и като футболист. Той посегна да удари рефера Кирил Иванов, а след като не успя, започна да обижда него и дежурния делегат на БФС Григор Григоров.

Междувременно на терена нахлу публика, а Иван Златков от домакините и Евгени Христов от “Светкавица” си размениха удари, след като последният се опита да скъса фланелката на Златков. Страстите бяха укротени при появата на полиция на стадиона, а главният съдия Кирил Иванов прекрати мача.

В крайна сметка председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов връчи купата на “Павликени” под овациите на 500 зрители, сред които и кметът инж. Емануил Манолов.

Присъствалият на скандала Георги Велинов бе категоричен, че претенциите на Михалци за засада са напълно неоснователни. Очакват се изключително тежки санкции от областната Дисциплинарна комисия. На този етап правата на замесените играчи са спрени, като не е изключено техният брой да се увеличи, а със сигурност вратарят на “Светкавица” Ивайло Петков ще бъде изваден от футбола поне за година.

ОФК “Павликени” отива на финален мач за званието областен шампион срещу първенеца на южната група “Левски” (Стражица). Първият двубой е на 2 юни в Стражица, а реваншът – на 8 юни в Павликени.

КОМЕНТАРИ