Demetra

Великотърновската състезателка Деметра Манолова спечели бронзов медал на Световната купа на Kyokushin World Union – KWU за младежи и девойки, като заслужаваше да стане и шампион в категорията си.

Световната купа се провежда в рамките на 15-ия Международен лагер по карате киокушин на Световния киокушин съюз и БККФ. В надпреварата в Камчия участваха близо 430 каратеки от 24 държави, като състезанието се проведе на четири татамита и в три възрастови групи (14-15, 16-17 и 18-21 години).

Димитра Манолова в категория до 55 кг отново показа класата си и стигна победоносно до полуфинала, където срещу съперничката си от Русия отстъпи след тенденциозно съдийство. Така тя остана на третата позиция.

Преди месец в Шумен бе държавното първенство по карате киокушин за юноши и девойки младша и старша възраст, където Деметра Манолова за четвърти път защити титлата си на държавен шампион в категория до 55 кг.

15-ият Международен летен лагер по киокушин в Камчия се организира от Българска карате киокушин федерация и е под егидата на Световния киокушин съюз. Събитието ще продължи до 11 юли, а специално за него пристигнаха над 1200 състезатели, съдии и треньори от 29 държави.

Тагове:

КОМЕНТАРИ