img_3457

На закрито започнаха подготовката си футболистките на ЖФК “Болярки” за пролетния дял от първенството на “А” група при жените. Лошото време и падналият  обилен сняг не позволяват на възпитаничките на треньора Валентин Витанов занимания на открито и те водят подготовката си на закритата писта в спортния комплекс “Ивайло”, както и във фитнеса. Два пъти седмично “Болярки” тренират и в Спортната зала на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, като от клуба изказаха благодарност на всички за предоставените условия.

В края на февруари обаче на ЖФК “Болярки” предстои лагер в Полша по покана на техния побратимен клуб “Медик” (Конин). “На 27 февруари заминаваме на подготовка в Конин, където ще останем седем дни. Ще изиграем две контроли – срещу първия състав на “Медик” и срещу девойките на клуба, те ще бъдат на голям терен. Ще ползваме и салони, там има изключителни условия. В момента в Конин бе традиционният турнир в зала, където сме участвали в предишни години, но сега условията са много тежки за пътуване”, коментира треньорът Валентин Витанов.

Преди заминаването за Полша великотърновският тим планира и контроли с отбора на Русе. Очаква се на проби в тима да пристигне вратарка от Русе. “Имаме нужда от още състезателки, в Спортното училище условията са чудесни, а отборът ни има нужда от надграждане”, допълни Валентин Витанов.

Клубът кандидатства по проект за финансиране към спортното министерство, а бюджетът се осигурява основно от спомоществуватели, спонсори и приятели. През март вторият треньор в ЖФК “Болярки” – Павлин Дяков, ще кара курсове за треньорски лиценз С.

КОМЕНТАРИ