217568411_4490392064326553_5028444099299760512_n

Постоянна практика е по света какви ли не животни да правят прогнози за големите футболни мачове – кога с успех, кога безуспешно. Сред героите този път обаче е и български котарак. Домашният любимец Мирон на репортерката на БНТ Йоана Миланова е на път да се сдобие със заслужена слава, след като безпогрешно прогнозира победата на Италия на финала на Евро-2020.

Любопитното за Мирон е, че той редовно гледа не само телевизия, но и футболните мачове от екрана. Още на полуфинала Англия – Дания в социалната мрежа Фейсбук се завъртя негов клип с текст “Той пак се търкаля за дузпа” след ситуацията със Стърлинг, предизвикала толкова коментари след съдийското решение.

Преди финала Англия – Италия котаракът, който е талисман на нюзрума на БНТ, трябваше да избира между две купички с храна, обозначени с имената на двата отбора.

Мирон не само се насочи към тази с надписа Италия, но явно това му се видя малко и за да е съвсем ясен, после с крак бутна и събори табелката на Англия. Просто знак на съдбата, казано на шега, но последвалият развой на запомнящия се финал потвърди тази безпогрешна прогноза…

След 34 поредни мача без загуба и вече спечелената титла Европейски шампион „скуадра адзура” приема на 2 септември във Флоренция националния отбор на България в опит да продължи уникалната серия. А Мирон отново вероятно ще трябва да избира… Може би пък ще прогнозира сензация? 🙂

КОМЕНТАРИ