Пособия за учебно-тренировъчна дейност получиха футболни клубове от седем области в Северозападна България. Инвестицията е на БФС по програма за подпомагане на футболните клубове във връзка с пандемията от Ковид 19, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Бончо Генчев. Малките футболисти от детско-юношеските школи на аматьорски отбори получиха нови конуси, жалони, стълбички, шапки, обръчи, препятствия, полусфери, ластици за тренировки, тактически дъски…

В област В. Търново дарението от футболната централа получават школите на ОФК „Павликени“, „Янтра“ /П. Тръмбеш/ и „Изгрев- 93“ /Царевец/. Във Видинско новите пособия ще ползват децата обхванати в ОФК „Бдин 1923“, ДФК „Видин“ и ОФК „Руженци“, във Врачанско в ОФК „Локомотив“ /Мездра/, ОФК „Първа атомна“ /Козлодуй/ и ФК „Монолит“ /Б. Слатина/, а в Монтанско в „Ком“ /Берковица/, „Златия 2015“ /В. Дръм/ и „Левски Лом“. В област Плевен са подпомогнати школите на „Левски 2007“ /Левски/, „Вихър“ /Славяново/ и „Партизан“ /Червен бряг/, в област Габрово на ФК „Севлиево“, ОФК „Трявна“ и „Локомотив“ /Дряново/, в област Ловеч на „Чавдар“ /Троян/ и „Ботев“ /Луковит/.

Това е поредна помощ за аматьорските клубове през тази есен от БФС. В началото на първенствата отборите от Трета лига получиха по 20 футболни топки. Топки имаше и за отборите от областните футболни групи.

КОМЕНТАРИ