stadion

Няма вероятност да се допускат фенове по трибуните за началото на новия сезон, обяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. Няма конкретика точно колко болни на отбор трябва да има, за да се отложи мач, но в сряда ще има Изпълком на БФС, като преди това всички отбори от Първа лига ще преминат тестове и решенията на футболната централа дали ще се отлагат мачове зависят от ситуацията.

„Борим се с кризата и с коронавируса. Като цяло всички сме заплашени от COVID-19, включително и първенството. Виждате, че броят на заболелите расте, така че e естествено, че е заплашен стартът на първенството. Но към момента няма такава заплаха, стартираме си по план на 7 август”, започна Фурнаджиев пред “Дарик” радио.

„Предстои всички отбори да минат PCR тестове в началото на следващата седмица. В сряда ще имаме заседание на Изпълкома на БФС. Тогава ще се прецени обстановката, ще се види има ли болни футболисти, колко са на брой и ще се вземат решения в зависимост от това. Има очертан план за действие. Медицинската комисия заседава редовно и взе мерки. Няма конкретика точно колко болни на отбор трябва да има, за да се отложи мач“, категоричен бе той.

„Засега няма вероятност феновете да се върнат на трибуните, със сигурност стартираме при закрити трибуни. Новозаразените растат ежедневно. От нас като общество зависи да не позволяваме на вируса да върлува. Въпросът с публиката на футболните мачове е свързан и с кината, театрите, дори протестите. Не е конкретно само за футбола. Трябва да се научим да спазваме мерки и да живеем с вируса. Правителството взима решение дали да бъдат допускани фенове, а не БФС. Индикациите и от Европа са същите, че турнирите ще започнат без публика. Всяка една държава дава заповеди, дори УЕФА не може да прави договорки.

Аз мисля, че един път в месеца е достатъчно да се тестват за COVID-19 футболистите, естествено ако няма заразени.

Проблемите с финансирането са навсякъде. Работата на мениджмънта на клубовете е да си съкращават разходите, за да могат да съществуват. Това трябва да се направи от ръководството на клубовете. Лицензионната комисия приключи дейността си, даде лиценз на всички, така че са гарантирали приходите си“, каза още вицепрезидентът на БФС.

Тагове:

КОМЕНТАРИ