Репортажите от родното футболно първенство стават платени, съобщи шефът на S.V. RSA Валентин Михов. Става дума дори за 90-секундните кадри от мачовете. Мярката касае интернет сайтовете и вече който иска да пуска кадри, трябвало да плаща на носителите на изключителните права “Arena Football” със собственици Красен Кралев и Иво Кусев.

Българският футбол не е обществено значимо събитие – така е определил СЕМ, което означава, че медиите не могат да показват 90-секундни безплатни репортажи. Валентин Михов се явява притежател на радио-телевизионните, рекламните, интернет и мобилни първенства върху излъчването, предаването и препредаването, записването и разпространението на българското футболно първенство за сезон 2011/2012 г.

На помощ от Михов бе призован ГДБОП под ръководството на началника на отдела за борба с интернет престъпления Явор Колев. Той вече получил списък от 60 сайта, които трябва да бъдат следени за нарушения. “Ще следим много внимателно за коректността по този въпрос всички останали спортни и новинарски сайтове. Продуктът, който направихме, представлява интерес на зрителите. Ще следим общо 60 сайта. Дори и за появата на снимка в някой от тях те ще носят отговорност за нарушение”, каза Иво Кусев. Неяснотата е пълна – на пресконференцията бе съобщено, че засега става въпрос за „А” група. В същото време обаче предстои подписването на договор и за правата на втория ешелон.

Така се оказва, че „Велико Търново спорт” няма да може да ви показва видео от мачовете на „Етър”, а ще показва само от контроли, интервюта преди и след мачовете, както и срещите на детско-юношеските отбори, докато някой не е решил да прави пари и от тях…

Кадри от двубоите на „Етър” можете занапред да гледате в официалния сайт на клуба www.etar1924.com, те обаче нямат право да бъдат публикувани от останалите медии и новинарски сайтове.

Тагове:

КОМЕНТАРИ