3

Фен клубът на Манчестър Юнайтед се включи в първото благотворително състезание под наслов „Можем да бягаме заедно“, което беше част от тазгодишното издание на Софийския маратон и се проведе на 15 октомври, пред Националния стадион „Васил Левски“. Част от маратона станаха деца в неравностойно положение, а специална подкрепа получиха от Официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед за България. Малчуганите Йоана, Ивета, Любомир, които са с церебрална парализа, и  незрящият Боги успяха да усетят тръпката на спортното постижение с помощта на професионални бегачи, като им помогнаха да изминат разстоянието от 10 550 м. Официалният фен клуб на „Червените дяволи“ пък награди малките шампиони с подаръци – сувенири на любимия отбор.

Инициатор на включването на дечицата в инициативата, е благотворителната организация ParaKids, която се старае да подобри качеството на живот на деца с увреждания чрез масови спортни занимания и набира средства за закупуване на спортна екипировка на малчугани със зрителни увреждания, церебрална парализа и аутизъм.

Представител на фен клуба и един от най-верните привърженици на английския тийм –  Манол Манолов, се включи и в друга активност по време на маратона – в научни експерименти, проведени от Явор Денчев, основател на Детски Научен Клас Kids Science.  В импровизираната лаборатория имаше фонтани от фоерверки, летяща тоалетна хартия и вулканни изригвания от огън, лед и пушек.

Това е само една от многобройните акции, на които фен клубът на „Червените дяволи“ партнира. Българските фенове следват стриктно традициите на любимия си отбор, чиято фондация Manchester United Foundation непрекъснато провежда благотворителни програми за деца. Сред най-известните инициативи на английския тийм са „Dream Days” за организация на срещи на деца със специални нужди с любимите им футболни герои, както и „United For Unicef” – партньорство с Уницеф, което за последните няколко години набра жизненоважни средства за най-уязвимите малчугани на Бангладеш и Виетнам.

По стъпките на своите идоли, почитателите на „Червените дяволи“ в България организираха сътрудничество с редица благотворителни организации тази година, сред които ParaKids и фондация „Дечица“. Верните запалянковци организираха и благотворителен футболен турнир за деца, лишени от родителки грижи, във Велико Търново на 28 и 29 април. С тези и много други постижения, Официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед заслужено спечели трето място в борбата за най-добър фен клуб на „Червените дяволи“ през 2017г.

Тагове:

КОМЕНТАРИ