IMG_3185

Марк Антоний с жокей Мирослав Илиев бе избран за най-добър състезателен кон на Арбанаси за Тодоровден. За рекорден 25-и път в курортното селище отбелязаха организирано празника. На площада дефилираха 22 състезателни расови жребци и кобили, като въпреки дъждовното и мъгливо време сутринта стотици хора изпълниха централния площад.

Сред гостите, уважили празника, бяха кметът Даниел Панов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, депутатите Евгени Стоев, Мариана Бояджиева, Милен Михов, шефът на Общинския съвет Николай Ашиков, кметове от областта, общински съветници и др, а домакин по традиция бе кметът на Арбанаси Тошо Кръстев, който е и именник на днешния празник.

IMG_3181

Даниел Панов поздрави всички именници, хората, които се грижат за доброто състояние на конната база, за спортен клуб „Калоян-92“, както и всички жители и гости на Арбанаси. „Благодаря на Михаил Костов, когото помня още от детските си години като човекът, заради когото Арбанаси не просто има конна база, а е водещ център на конния спорт в България. Благодаря на Тошо Кръстев и на всички, които помагат за развитието на красивия конен спорт, на всички, които гарантират приемственост на традициите и учат младите на това колко е важно да продължат онова, което сме наследили от предците ни“, каза в обръщението си Даниел Панов.

Тошо Кръстев също  приветства гостите, като подчерта, че за 25-и път Арбанаси чества Тодоровден. Той съобщи, че „Калоян 92” за 13-и път т.г. е държавен шампион с убедителен аванс пред останалите и добави, че „конният спорт е красив, защото две живи същества се сливат в едно, за да носят успехи”.

IMG_3184

После пред публиката бяха представени всички 22 коня със своите жокеи, както и понито Джина и файтонът на конната база, теглен от конете Нерон и Цезар.

Призът за най-добър състезателен кон – Марк Антоний, бе връчен на Мирослав Илиев от кмета на В. Търново Даниел Панов. Второ място зае Арго с Ирина Николова, а трето – Комфорт с жокей Марин Хаджиев, като техните награди връчиха съответно областият управител проф. Пенчо Пенчев и Тошо Кръстев.

IMG_3191

Конкурсът за най-гиздав кон бе спечелен от кобилата Катрин с жокей д-р Ваня Русева, която получи наградата си от депутата Евгени Стоев, а приза за най-малък участник стана притежание на Елена Николова със Силви-Марина и бе връчен от Мариана Бояджиева.

Празникът не мина без музикална програма, а за настроението допринесоха и осигурените от организаторите 30 литра вино и 300 кебапчета.

IMG_3187

КОМЕНТАРИ