11 спортисти намериха място в десетката за 2010 година на Спортен клуб по ориентиране „Трапезица-1954 “(Велико Търново), съобщи треньорът Георги Карталов. Десет от отличените ориентировачи са със средна възраст малко над 17 години. Спортист № 1 на клуба е 15-годишният Апостол Атанасов – Папи, който е трикратен балкански първенец, петкратен национален шампион, носител на Купа България и пети на дълга дистанция на европейското за юноши до 16 г., което е най-доброто класиране на роден ориентировач в тази възраст в Сория (Испания).

На второ място е балканската и национална шампионка за девойки до 16 г. Мартина Джулиева. Призовата тройка допълва студентът Григор Караиванов, който през сезона спечели всички възможни стартове в страната и е трети на Балканите с щафетата при младежите до 20 г. Спечелилата златен медал на балканското с щафетата при девойки до 18 г. Надежда Стоянова е четвърта. В почетната десетка следват Анатоли Петров, Невин Мутафова, Юлия Керемидчиева, Младен Джулиев, Валерия Станева, а Елица Атанасова и Калина Петкова разделят десетата позиция.

През следващата година се очаква да заработи сайтът на СКО „Трапезица-1954″ а треньорът Георги Карталов обеща изненади за участниците в състезанието „С карта из Търновград”, което по традиция се провежда в дните около празника на града.

Междувременно заслужилият майстор на спорта Георги Хаджимитев с решение на Управителния съвет на Българската федерация по ориентиране беше избран за генерален секретар на БФО. Той ще встъпи в длъжност от 1 януари 2011 г.