„Етър” победи крайно трудно и драматично, но напълно заслужено „Сливен” с 1:0 и запази първото си място в класирането. Течеше 84-ата минута, когато след поредното центриране (този път на Господинов) в наказателното поле последва мелле, в което капитанът Александър Томаш насочи топката с глава и тя влезе в долния ляв ъгъл на вратата на гостите – 1:0. Голът донесе трите точки в изключително важния мач.

Преди срещата феновете направиха шествие от „Майка България” до стадиона в чест на 88-ата годишнина от основаването на ФК „Етър”.

На върха на атаката започвна Какалов, а зад него Господинов, на левия фланг този път бе Диян Димов, а отдясно – Станкев. Гостите обаче така се бяха окопали пред вратата си, че в защитния им вал се разбиваха всички „виолетови” атаки. В 23-ата минута след центриране на Господинов защитникът Макенджиев с глава би до гредата, после остър удар на Анев мина до гредата.

В последните минути на полувремето „Етър” вдигна темпото и в 40-ата минута след центриране на Анев отляво Макенджиев остана под топката, а в следващата атака пък Господинов центрира отляво, но Томаш се размина с глава пред вратата с топката. Силен удар на Какалов пък срещна тялото на защитник, а след центриране на Димов и удар на Господинов с глава топката рикошира в защитник и излезе в корнер.

Цанко Цветанов още в началото на втората част хвърли всичко „ва банк”, като пусна и Тодор Колев и Идриси. Чак в 51-ата минута Колев отдалеч отправи първия точен удар към вратата на „Сливен”. В 66-ата минута пък Петров центрира отдясно и ударът на Идриси с глава бе уловен от вратаря.

Повечето от атаките обаче бяха разбивани още в зародиш от гостите, които тръгнаха и да бавят играта с полежаване и суетене при смените. Напрежението също оказа влияние на играта и доста бяха неточните пасове. Далечен удар на Анев не затрудни вратаря, а в 81-ата минута Какалов бе намерен пред вратата, но своевременно бе маркирана засада.

Колкото повече мачът отиваше към края си, „Етър” затягаше възела и в 84-ата минута стигна до скъпоценния гол на Томащ, който хвърли в екстаз трибуните.

Шествие на феновете преди мача от "Майка България" до стадиона.

Чак сега сливенци се разбързаха и предприеха няколко остри атаки, парирани от „виолетовата” отбрана. За разлика от предишния мач, този път съдийството бе на ниво – младият рефер Данаил Захариев и асистентите му се справиха, като не бяха затруднени от двата тима, а и двата жълти картона на Томаш и Идриси бяха безспорни. В един неособено качествен мач срещу крайно дефанзивен противник „Етър” измъкна победата и в крайна сметка всичко е добре, когато свършва добре…

 „Етър” – „Сливен” 1:0

Голмайстор: Томаш (84)

„Етър”: Цанков, Гайдаров, Макенджиев, Томаш, Йорданов, Анев, Петров, Станкев (49 Колев), Господинов, Димов (46 Идриси), Какалов (87 Кямил).

Тагове:

КОМЕНТАРИ