IMG_0428

Александър Дюлгеров е един от водещите играчи на „Етър” този сезон. От миналото лято е в тима, не само стабилен в защитата, но отбеляза и първия си гол. Иначе е рожба на „Пирин” (Благоевград), а натрупа и сериозен опит в ЦСКА.

„Велико Търново много ми харесва, тук се чувствам добре и спокоен – прекрасен град с много позитиви. В „Етър” също всичко е наред, притеснява ме само това, че не радваме хората така, както заслужават. Миналият сезон бе много силен, сега целта е да останем в елита и дано догодина имаме повече късмет. Има вече стабилност и прогрес, мачовете ни с „Берое” и „Лудогорец” го показаха. Благодаря и на феновете, че ни подкрепят и не ни товарят с напрежение”, казва Сашо Дюлгеров, който има двегодишен договор с „болярите”. Бъдещето му тук зависи от самия него, надява се той самият и отборът да играят добре, тогава не е изключен и трансфер. Но още по-добре ще му е ако се запази ядрото на тима и се надгражда.

„Ако се инвестира още в базата, организацията, дори в медикаментите и възстановяването, което е много важно за всеки футболист, би било чудесно. Не тренираш ли правилно и не се ли възстановяваш добре – на мача не става само „на мускули”. Но съвсем нормално е „Етър” да заиграе по-добре и ако даваме максимума от себе си и не ни загърбва късметът, без проблем ще останем в групата”, убеден е Дюлгеров.

87370703_495678564697779_4650431880477278208_n

На крие, че „Пирин” му е на сърце, защото му е роден клуб, а от малък е и фен на ЦСКА покрай родителите си. „Но в който отбор съм бил, винаги съм се раздавал и съм оставал с добри спомени. Частица от „Етър” също има място в сърцето ми, защо да не става и по-голяма…”

Любопитното е, че първият гол на Сашо Дюлгеров в „А” група е тъкмо срещу „Етър” с екипа на „Локо” (Сф) – през април 2013 г. в Сливен, когато мачът завърши 2:2. „Защитник съм, но във всеки отбор, където съм играл, имам поне по 1 гол. И за етърци имам, сега в последното гостуване на „Берое” ударих греда, дано бележа още.”

От две години негова приятелка е певицата Михаела Маринова и Дюлгеров не крие, че това е едно от най-хубавите неща в живота му. Тя често идва на мачовете му на стадион „Ивайло” и го подкрепя с присъщата за нея емоционалност. След един от двубоите му казали за нейните възгласи от трибуните: „Давай, любов!”. „Много е емоционална и преживява с мен нещата преди и след мача, дори понякога нервите й не издържат да гледа срещите. Естествено, дава ми и съвети. Професиите ни изглеждат много различни, но не е точно така – защото са изяви пред хора, има предстартова треска, различни емоции след тях. Винаги трябва да има човек, който да те подкрепя и дава съвети, в това отношение и двамата много си помагаме”, казва Сашо.

Двамата се запознали преди малко повече от две години на кафе с общи приятели. Нито Михаела знаела, че Сашо е футболист, нито той е разпознал в нея известната певица. Впечатлил се от скромността и естествеността на младото момиче. „Спечели ме точно с нейната зрялост, въпреки че беше едва 19-годишна. Бяхме на кафе с Божидар Чорбаджийски и приятелката му, тогава дори не знаех коя е. Но се държеше, все едно се познаваме от 20 години, толкова интелигентно за годините си. Винаги съм мислил, че приятелката ми трябва да е на моята възраст, но ето…”, казва Дюлгеров, който е с 8 г. по-голям от нея. След два дни имала концерт пред „Народния театър”, той отишъл, изчакал я и това била първата им официална среща. На една пейка пред Народния театър стояли до 3 часа през нощта и си говорили.

59825529_973968449465490_1170695689890430976_n

„Доста е емоционална и много се пали, въпреки че и аз понякога имам такива моменти. Почти винаги когато единият е много изнервен, другият е спокоен и го успокоява”, казва Александър и си признава, че е по-търпеливият от двамата. Сега времето им е разделено между София и Велико Търново, но ангажиментите им и разстоянието не им пречат да поддържат връзката си.

Отдадени сме на работата си и най-чудесното е, че всеки е оставил другия да се развива, по никакъв начин не се задушаваме. Всеки иска да просперира и не поставя на другия условия, защото сега е пикът на кариерите ни”, признава футболистът на „Етър”. Не живее ден за ден, нито иска да прави далечни планове. Смята, че нещата трябва да стават постепенно. Завършил е семестриално НСА за треньорство, но има още доста години като играч.

На 26 март България играе решителен бараж с Унгария за класиране на европейското, но Сашо ще бъде не на стадиона, а в „Sofia Live Club”, където Михаела Маринова представя първия си самостоятелен албум „Стъпка напред”. „Надявам се да успея да присъствам, защото за нея това е най-важното събитие в кариерата й досега. Ние се подкрепяме много – както тя идва на моите мачове, така и аз присъствам на нейните прояви. Взаимната подкрепа и разбиране са над всичко”, завършва Сашо Дюлгеров.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ