Alex_i_Dani
Великотърновските млади пилоти Алекс Дешков и Дани Арсов спечелиха битката в своите класове и в третия кръг от шампионата на Националните картинг серии в Хасково.

В по-многобройния и оспорван клас Mini 60 Алекс Дешков изправи на крака публиката с атрактивното си представяне, като на два пъти подобри рекорда на пистата в своя клас. След пол-позишън и спечелен един от двата квалификационни хийта, той стартира от водещата позиция в първия състезателен манш. Още на старта беше изпреварен от двама пилоти поради грешка от негова страна, а и заради по-добрата за стартиране втора позиция. След две последователни изпреварвания обаче Алекс спечели първия манш. Във втория финал отново загуби лидерството на старта, но след това бързо навакса и зае втора позиция – плътно след временния водач от Македония.

В предпоследния завой на последната обиколка – 50 метра преди финалната права, Дешков успя да изненада македонския пилот и с майсторска маневра финишира първи. Така пилотът на “Планекс инфраструктура” отново е с максимален брой точки и убедително води във временното класиране. Предстоят още три кръга, в които Алекс Дешков и неговият екип очакват отлично представяне.

В по-горния клас Rotax Junior Дани Арсов беше изключително постоянен и методичен и с всяка следваща сесия подобряваше карането си. Постигнатите с подкрепата на Bardahl и бензиностанция Liqui Moly В. Търново скорост и времена (също с рекорд на пистата в неговия клас) изненадаха дори и екипа му, като Дани спечели убедително квалификацията и двата съботни манша за определяне на стартовата позиция във финалите. Смесването на машини от 3 различни класа в един старт обаче доведе до карамбол в първия финал, в резултат на което пилотът на Go Grill финишира втори в своя клас, което го изпрати на втора редица в стартовата решетка за големия финал. Това обаче не отчая великотърновският талант – с уникална маневра и рефлекс на старта на втория финал Дани буквално се “изстреля” и оглави колоната, спечелвайки убедително победата в него. Семейството му продължава да търси подкрепа, за да може пилотът ни не само да завърши сезона, а и да се бори за поредна титла за великотърновския картинг.

Двамата таланти – ученици в 5 и 6 клас на ОУ “Бачо Киро”, са амбицирани да завършат шампионата като миналия сезон – с две болярски шампионски титли.

Тагове:

КОМЕНТАРИ