Akademik(1)

Детският отбор на “Академик” (Свищов) изигра достоен мач срещу връстниците си от прочутия “Ювентус” (Торино) на силния международен турнир „Elite Neon Cup 2022“ в Белград. Възпитаниците на треньора Красимир Капитанов срещнаха италианците в мач от Група D на Футбол 9 и отстъпиха само с 2:0. Въпреки загубата, свищовлии стояха достойно на терена и се бориха за всяка топка. “Ювентус” опитваше с разнообразна игра да пробие добре построената свищовска защита и успя на два пъти след красиви атаки.

След срещата, която бе излъчена и на видеозапис, двата отбора си направиха обща снимка, а от щаба на италианския гранд изпратиха специални поздрави за свищовската школа. Треньорите си размениха и флагчета за спомен, като това на “Ювентус” вече ще краси свищовската съблекалня.

Преди този мач децата на “Академик” записаха две равенства с по 1:1 срещу местния “Вождовац” и гръцкия “Тъндърс” (Атина) и отстъпиха с минималното 1:0 на сръбския “Жарково”. “Ювентус” пък влезе в двубоя след категорични победи на два пъти с по 3:0 и и веднъж 5:0 в същата група D. В последния си мач от групата свищовлии загубиха с 4:0 от “Лугож” (Румъния) и в крайна сметка заеха петото място в нея от 6 тима с актив от 2 точки.

В турнира от втора категория на ФИФА участие взеха 24 отбора, разделени в 4 предварителни групи по 6 тима. Първите два продължиха на четвъртфиналите, а останалите играха за разпределение на местата до 24-о. В крайна сметка турнирът бе спечелен от “Цървена звезда”, който на финала би “Ювентус” с 4:1.

“Академик” отиде да играе за 17-24 място, като първо отстъпи на “Агия Анна” с 2:0, но после завърши победно. Първо за 21-24 място би с 2:0 гръцкия “Тъндърс”, а в мача за 21-ото място се наложи и над “Свиежи Юнайтед” с 1:0. Така възпитаниците на Красимир Капитанов завършиха участието си в силния международен турнир с две победи, две равенства и четири загуби, но им остана емоцията от срещите с отбори на техните връстници от Европа.

Тагове:

КОМЕНТАРИ