Rosen_Ilkov2

Росен Илков вече не е треньор на Академик (Свищов). Той и ръководството на клуба се разделиха по взаимно съгласие. Илков започна работа в детско-юношеската школа на „студентите“ преди 18 месеца. Амбициозният наставник стана старши треньор на мъжкия тим на Академик, три кръга преди края на есенния дял на сезон 2021/2022 година в Северозападната Трета лига. Оттогава досега води тотално подмладения Академик.

„Благодарен съм на ръководството, че ми даде шанс да работя. На футболистите за съвместната работа. На феновете за подкрепата. На родителите, че повериха децата си. Свършихме доста и резултатите вече идват. Преди няколко дни отбор от школата на клуба спечели по-категоричен начин турнир във Варна. Сигурен съм, че ще има и други успехи“, коментира Росен Илков.

„След няколко години ползотворна и плодотворна съвместна работа ръководството на „Академик“ и треньорът и директор на школата Росен Илков решиха да потърсят нови предизвикателства, считано от 1 декември. Треньорът има амбиции за развитие, които към момента „Академик“ не може да подплати. Фокусът ни остава насочен предимно към работата в академията на клуба и изграждането на балансиран и стабилен мъжки отбор, което е водеща политика за последните три години.

Пред „Академик“ предстои отварянето на една нова страница и много работа, да се надстрои постигнатото и да не се загуби натрупаната инерция. Клубът е изключително признателен и благодарен за времето и усилията, както и за свършеното до момента от г-н Илков, който оставя името си в историята като една важна фигура в налагането на модерна методология и визия в школата и отбора. Пожелаваме на Росен много успехи в бъдеще, които вярваме са вродени в ДНК-то на специалиста, и оставаме с позитивни впечатления от него. Нашата врата ще бъде винаги отворена за приятеля Илков и сме убедени, че той ще продължи да работи за доброто име на клуба и в бъдеще“, пише в официалната информация от „Академик“.

„Към този момент ръководството продължава да работи активно за намирането на достоен, мотивиран и опитен директор за своята школа и треньор на мъжкия отбор… Колкото и шокираща да е новината за някои, решението не е плод на спонтанен изблик, а е в резултат на задълбочена аналитична работа и от двете страни. Смяната на треньори и наличието на динамика във вземането на решения в съвременния футбол е нормален еволюционен процес за всеки отбор…“, добавят от свищовския клуб.

Тагове:

КОМЕНТАРИ