Традиционните народни борби ще се проведат в Първомайци в Деня на независимостта.

Награден фонд от 500 лева и агне за абсолютния победител са подготвили спонсорите на проявата, която ще бъде голямата атракция в Община Горна Оряховица.

Тази година участниците са разпределени в три категории до 65 кг, 85 кг и над 85 кг. Замисълът на домакините е победителите в отделните категории да сформират отделна отворена категория, известна още като “баша”, където да се определи и абсолютният шампион.

За разлика от предходните години сега не са изпращани покани до професионални състезатели и това ще даде възможност за изява на повече пехливани от региона.

Миналата година кочът грабна световният шампион Михаил Ганев, а на поляната класа показа и европейският вицешампион Леонид Базан. Организаторите са помислили и за преборвания при най-малките.

“Идеята ми е да върнем подрастващите в спортната зала. Трудно се намират средства за подобни прояви, но аз вече съм заявил, че този празник не е кампаниен и първомайчани го заслужават”, коментира Евгени Бузов, който ще има и подкрепата на клуба по борба “Локомотив”.

Гайдари ще припомнят автентичната атмосфера на народните борби. Скара и бира ще допълнят празника на първомайчани и любителите на борбата.

Тагове:

КОМЕНТАРИ