363331485_612756677506980_6976307696889244_n

Сезон 2023/2024 ще започне с редица реформи и нововъведения в детско-юношеската школа на “Локомотив”, съобщиха от горнооряховския клуб. Основната част от тях е свързана с пълна реорганизация на работа, както по отношение на спортно-техническата част, така и на административната. От 1 август клубът ще въведе нова дигитална платформа, чрез която ще управлява всички процеси, свързани с ДЮШ – графици за тренировки, данни от индивидуалното представяне на състезатели, тренировки и анализи, присъствие, екипировка и складови наличности, управление на членски внос и други. Всяко от децата ще има индивидуален профил в системите на клуба, в който ще се съхранява информация за неговото спортно развитие.

Това ще позволи на треньорите и ръководството да вземат осъзнати решения на база конкретни данни и ще позволи на “Локомотив” да работи по-добре със своите деца. Нова опция е, че родителите също ще имат достъп до тези профили чрез индивидуалните идентификационни номера на всеки член. Проведено бе и обучение за работа със системата с всички треньори, като се очаква тя да бъде напълно внедрена до края на август. Друга новост ще бъде въвеждането на единна методика на обучение и треньорски съвет към детско-юношеската школа на тима в състав Марин Байчев, Мирослав Гавазов и Лъчезар Русев. Той ще отговаря за нейното налагане и спазване от всички треньори в клуба. Ръководството на “Локомотив” работи и по други нововъведения, които да вдигнат нивото на работа в школата.

“За нас като клуб е много важно да променим работата си в школата и смятам, че с нововъведенията откриваме пътя към пълни и всеобхватни реформи в ДЮШ. В 21 век спортът се промени много и вече е по-скоро наука. Много решения се взимат на база данни, анализи и проучвания. Не е възможно да развиваме футбол без да имаме тези способности в клуба и затова сме се насочили в тази посока. С новата система съм убеден, че ще можем да организираме работата си в ДЮШ по-добре, както и да осигурим повече прозрачност за родителите и обществеността, което също не е за подценяване. Искаме да вкараме нов импулс на работа в нашата школа и клуба като цяло, затова ще продължим и с други ходове. Не става дума за някакви еднократни действия, които ги правим сега и чакаме нещо да стане, а генерално – за нов начин на работа, който да поддържаме дългосрочно. Нищо в детско-юношеския футбол не става от днес за утре, наясно сме, че ще трябват много последователни и осъзнати действия и усилия, но сме готови да тръгнем по този път”, заяви председателят на УС на „Локомотив“ Владимир Русев.

Новият сезон в ДЮШ официално ще стартира от 1 август, като треньорския съвет ще проведе родителски срещи във всички набори.

Тагове: