Akademik
Победа с 3:1 постигна отборът на „Академик“ в контролна среща с дублиращия тим на „Етър“. Мачът се игра в Свищов, като преди него домакините представиха състава за новото първенство в Северозападната Трета лига.

Преди почивката голове не паднаха, като свищовлии нацелиха веднъж греда, а за гостите чисто положение пропусна Калоян Ненчев. В началото на втората част „Академик“ поведе в резултата с попадение на Йордан Желев от пряк свободен удар, но малко по-късно Калоян Ненчев бе изведен и копна топката над вратаря на „студентите“ за 1:1.

В 75-ата минута по двама футболисти се счепкаха и получиха жълти картони, като за Никола Чукаров предупреждението бе второ и му се наложи да излезе от терена. На негово място не влезе друг футболист на „Етър“. Старши треньорът Стефан Ангелов направи четири смени и до края свищовлии стигнаха до победата с 3:1, като точни бяха Йордан Желев с глава и Джамал Ал Бадарин.

Победата бе четвърта в подготовката за селекцията на Радостин Александров, като контролната среща бе първа на свой терен.