2-bul-Balgaria

Реклами на “Етър” върху стълбовете за улично осветление предстои да бъдат разположени в старата столица. Предложението е внесено в общината от председателя на УС на клуба Деян Куздов и предстои да бъде разглеждано на предстоящото в четвъртък заседание на Великотърновския общински съвет. Идеята е приходите от рекламните съоръжения да бъдат използвани за финансова издръжка, подпомагане на спортната дейност на представителния отбор и ДЮШ, както и за утвърждаването на клуба в елита. Това ще бъде 30-и юбилеен сезон за великотърновския футбол в “А” група, като се навършват и 100 г. от основаването на “Етър”.

Искането е насочено към ОП “Реклама”, където е разгледано от Художествено-експертен съвет при Община В. Търново, който не възразява срещу молбата на клуба. Обръща обаче внимание при поставяне на рекламните съоръжения да бъдат спазени изискванията на Наредбата за рекламно-информационната дейност на територията на общината за размери, височина и отстояние от пътното платно. Управителят на ОП “Реклама” Илиян Недев също подкрепя инвестиционното намерение, при условие че то бъде съобразено със стълбовете, на които вече има поставени рекламни съоръжения на фирми със сключени договори или има съоръжения за празнична украса на града.

Предложението е внесено от кмета инж. Даниел Панов за гласуване на заседанието на местния парламент. Рекламите ще бъдат поставени за срок от 1 година върху стълбове за улично осветление на Западен пътен възел (без главен път София – Варна), пътен възел “Качица”, ул. “Козлуджа”, пътен възел “Телферен завод”, ул .,Шемшевско шосе”, ул. “Н. Габровски” (от пътен възел “Телферен завод” до пътен възел “Качица”), ул. “Оборище”, ул. “Сан Стефано” и ул. “Дълга лъка”.

Тагове: