IvTodorov

„Академик“ (Свищов) спечели с 1:0 гостуването си на „Локомотив“ (Мездра) в поредната контролна среща. Йордан Желев реализира единственото попадение още в 7-ата минута, когато след рикошет излезе сам срещу вратаря и го преодоля. Нападателят изпусна още една отлична възможност. Пламен Спасов опита да отговори, но свищовският вратар се справи. Кристиян Иванов не успя на два пъти отблизо да вкара на „железничарите“ през първата част, съотборникът му Димитър Николов пък тресна гредата в 22-ата минута. След почивката шансове да изравни пропиля дошлият на проби Васил Иванов.

Петър Петров изпрати топката в мрежата на домакините след страхотно центриране на Момчил Емилев, но попадение не бе зачетено заради маркирана засада. Юношата на „Академик“ Виктор Янков също пропусна да отбележи, останал сам срещу вратаря.

Във вторник предстои следващата контрола срещу „Лудогорец III“, мачът е от 10.30 ч. на стадиона в Дряново

19-годишният защитник Ивайло Тодоров се присъедини към „Академик“ и става най-новото попълнение на “студентите” преди началото на сезона в Северозападната Трета лига. Тодоров идва от състава на „Локомотив“ (Мездра), като преди това е играл за „Ботев“ (Враца) и „Пирин“ (Благоевград).

Младият бранител записва дебют в професионалния футбол едва на 15 години и то в Първа лига, като това се случва в мач на „Ботев“ (Враца) срещу „Верея“ (Стара Загора). На 17 години играе с екипа на „Пирин“ срещу „Струмска слава“ при победата с 2:0 в началото на кампанията на “орлетата”, в която печелят промоция за елита на България.

Тагове: