RalicaMiteva
Ралица Митева от СКМП „Царевец“ дублира шампионските си титли на модерен петобой при жените и девойките до 21 години. През пролетта 19-годишната великотърновка победи в двете възрасти на първенството в София, а миналия уикенд отново бе №1 на шампионата във В. Търново.

Надпреварата бе организирана от великотърновския клуб „Боляри 2009“, като плуването се проведе в басейна до Радиотехникума, зала „Сава Величков“ прие фехтовката, а комбинираната дисциплина и ездата при мъжете бяха в конната база в Арбанаси.

При дамите Ралица победи в комбинираната дисциплина, която включва 5 отсечки по 600 метра с 4 стрелби, втора е в плуването и шеста във фехтовката.

От началото на годината състезателката на „Царевец“ постигна поредица от успехи. Освен шампионските титли у нас, тя взе сребро и бронз от Европейските първенства до 19 и 17 години. „Следващата седмица на Ралица Митева й предстои участие на Световното първенство до 19 години, което ще се проведе в Истанбул. Освен Ралица, се надявам и Мартин да вземе участие на някой от тези големи форуми“, коментира треньорът Панайот Паздерков.