Bulgaria-police
Нападателят Димитър Байдаков вече е част от националния полицейски отбор на България по футбол и ще участва на финалите на европейското първенство. Нашите национали тръгват утре за Англия, където са финалите от 21 до 28 юли, които ще се проведат в Нюкасъл.

Таранът на „Локомотив“ (ГО) и бивш голмайстор на „Етър“ от началото на годината работи в Охранителна полиция, след като миналата година завърши школата в Казанлък. Сега ще доказва класата си и като национал в полицейския отбор на България.

Българските полицаи се класираха за европейското, след като през октомври м.г. в решаващ мач биха с 1:0 Словакия. Осем отбора ще спорят за европейската титла в Нюкасъл. На тегления неотдавна жребий за водачи на двете групи бяха определени домакинът Англия и настоящият европейски първенец Германия.

България се падна в Група Б заедно с Германия, Дания и Чехия, а в Група А са Англия, Нидерландия, Ирландия и Швейцария. В подготовка за финалите българският полицейски отбор разгроми с 6:0 юношите на „Локомотив“ (София), а в сряда – и „Сливнишки герой“ с 2:0.

Димитър Байдаков е единственият представител от Великотърновска област в националния отбор. „Чест и достойнство е да представям ОДМВР Велико Търново на Европейското първенство по футбол. Благодаря на моите началници, които ми дават възможност да се подготвям професионално и да държа високо физическо състояние със постоянни тренировки. Доста сме добри, но ще видим реално какво ни е нивото на самото първенство. В групата ни е самият европейски шампион Германия“, заяви Байдаков.

сн. Football24 и личен архив