Марияна Семерджиева излиза срещу своите съгражданки.

Носителките на купата на България по хандбал “Етър-64” излизат  утре да защитават отличието си във финал преди финала. От 18.00 ч. в Габрово великотърновки играят срещу домакините от “Бъки” в полуфинал. Дотам се стигна след безумното решение на федерацията да тегли пълен жребий, вместо дирижиран. Така двата най-силни отбора у нас и миналогодишни финалисти за купата трябва да играят полуфинал и един от тях ще остане трети, въпреки че другите два тима “В. Левски” (Нови пазар) и СКХДЮ (Шумен) далеч им отстъпват по класа.

От великотърновския клуб тактично премълчаха. “Какъвто и да е жребият, ще играем. Ясно е, че нещата ще се решават още в петък. Не крия, че сме притеснени, защото “Бъки” е сериозен противник, а и ще бъде домакин. Познаваме се толкова добре, че мачът ще е тактическо надлъгване и ще спечели този, който направи по-малко грешки. Надявам се да изиграем добър мач”, коментира треньорката Йонка Генчева.

През седмицата хандбалистките тренираха в малката зала, но днес бяха в ДКС “В. Левски”. Хубавото е, че всички са здрави, на 100 % е възстановена и Марияна Дайлиева-Семерджиева, което дава възможност за повече игрови варианти.

Мачът е от 18 ч. в зала “Орловец”, съдии са братята Иван и Милен Костови, а делегат ­ Симеон Съев. Преди това от 16 ч. играят другите два съседски тима СКХДЮ (Шн) и “В. Левски” (Нови пазар).

В събота от 11.30 ч. е мачът за 3-4 място, а финалът за купата (който на практика ще е протоколен) е  от 17.00 ч. в Габрово.

С амбиции за максимално добро представяне във финалната четворка тръгва и мъжкият тим на “Локомотив” (ГО). Възпитаниците на треньора Цоньо Начев стигнаха до финалите след победи над ЦСКА и “Асти” (Хасково). Горнооряховци също можеха да имат повече късмет при жребия, ако се бяха паднали на полуфинала срещу НСА, но вместо това нацелиха един от двата лидера в мъжкия хандбал “Добруджа” (Добрич). Локомотивци няма да могат отново да разчитат на Владо Маринчев и Д. Дончев, но пък ще имат подкрепата на публиката, тъй като в тима играят няколко габровци.

Полуфиналът “Локо” (ГО) ­ – “Добруджа” е веднага след женския финал в събота и започва в 19.00 ч. в зала “Орловец”. Съдии са Силвия Марковска и Йонко Вутов, а делегат ­ А. Андреев. Другият полуфинален мач при мъжете е утре от 15 ч. и противопоставя шампиона СКХДЮ (Шумен) срещу НСА. Финалите при мъжете са в неделя, като от 10.30 ч. е мачът за 3-4 място, а от 12.30 ч. ­ директният мач за купата на България при мъжете.

Тагове: