Kamburov
Пламен Камбуров е победител в десетото издание на планинското рали „Раховец-Лясковец“. Състезанието е ІІ кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. След първия кръг в Шумен Камбуров бе на второ място.

30 пилоти стартираха по тасето от стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир. Организатори бяха Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг Тим“.

Пламен Камбуров от АСК „Премиум Рейсинг Тийм“ с Шкода Фабия RS 2000 победи с време 5:58,127. В генералното класиране втори и трети са съответно Румен Киров със Субаро Импреса и Искрен Веселинов с Хонда Сивик. Тодор Тодоров с VW Поло, който е автор на идеята за провеждането на състезанието в Лясковец, завърши втори в своя клас HC3 и осми в генералното класиране.

При отборното класиране победител е АСК „Премиум Рейсинг Тийм“, втори и трети са АСК „Стара Загора“ и АСК „Мотор Спорт“.

При надпреварата за купа „Лада“ и тази година имаше представител на нежния пол – Виляна Дякова от Аксаково, която спечели, а в генералното класиране се нареди на достойното 18-о място. Наградите – купи за първо, второ и трето място и шампанско за призьорите в различните класове, връчиха кметовете на общините организатори д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев и представители на спонсорите на състезанието.

Тагове: