DSCN3131

Хандбалистките на “Етър-64” за втора поредна година ликуваха с шампионската титла при 12-годишните момичета. На финала възпитаничките на треньорката Маги Христова разбиха с 19:4 (12:3) „Сливница“ и триумфираха със златните медали и купата.

Този набор просто няма спиране в родния хандбал – доказват го категоричните победи. През целия сезон етърки изиграха 21 мача, без да допуснат нито една загуба – 12 победи от 12 срещи в редовния сезон, 3 победи от 3 мача в зоналните финали и нови 6 успеха в държавните финали, провели се в ДКС „Васил Левски“. Общо десет отбора от страната спориха в тях за отличията. Трети стана „Бяла“, а четвърти – „Свиленград“.

В групата си “виолетовите” разгромиха с 25:3 (13:2) “Панагюрище” и 26:13 (14:8) “Мартен-67”, а в полуфинала удариха “Бяла” с 21:14 (10:9). Така на финала се изправиха срещу “Сливница”. Интрига нямаше и за минута! Още в 12-ата секунда Марина Стаменкова откри резултата, който за три минути игра набъбна до 6:1, преди съперникът да върне един гол. Почивката дойде при внушителното 12:3, а последната сирена – при 19:4 за етърки. За играч на мача бе избрана Ива Пенкова от „Етър-64“.

Шампионската купа и златните медали им бяха връчени от директора на ОП „Реклама“ Илиян Недев и директора на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

 

Мария Велчева от „Етър-64“ получи индивидуалната награда за най-добър защитник в първенството. Най-добър вратар стана Мария Кънчева от „Бяла“, голмайстор – Даная Минчева от „Хера“ (Варна), а най-полезен състезател – Николета Грудева от „Свиленград“.

Александра Точева от „Етър-64“ влезе в „златната седмица“ заедно с Галена Вълкова от „Свиленград“, Виктория Василева от „Бъки“, Ема Дерменджиева от „Мартен“, Андреа Иванова от „Сливница“ и Алисия Ангелова и Каролин Алексиева от „Бяла“. Марина Стаменкова от „Етър-64“ пък влезе в „сребърната седмица“ на първенството.

Великотърновският клуб, който за разлика от други, винаги е доказвал, че разчита почти изцяло на собствената си школа, разполага с едно изключително талантливо поколение в тази възраст, чието начало положи покойната треньорка Йонка Генчева и бе развито от президента на клуба Атанас Атанасов и всеотдайния труд на сегашната треньорка Миглена Христова.

Шампионките от „Етър-64“: Александра Точева, Мария Велчева, Михаела Христова, Бориса Владимирова, Марина Стаменкова, Деа Атанасова, Дария Дишлиева, Ива Пенкова, Маргарита Йовчева, Стефани Желева, Ивайла Палазова, Николета Николова, Сияна Мешничарова, Теодора Чирпанова, Александра Тонева.

На етърки сега през лятото предстоят изяви в престижни международни турнири в Гърция и Италия.

“Безкрайно съм щастлива, защото винаги съм знаела, че те могат наистина много! Тези дни те показаха, че са подготвени, хвърлиха се и дадоха всичко от себе си. Имаха моменти на колебание, на трудности, но аз знам и вярвам в крайния резултат. Победите са награда за тяхната смелост. Вървяха и бързо, и бавно – но не спираха. Надпреварата помежду им ражда напредък, но взаимната помощ и подкрепа ги тегли нагоре. Уважавам родителите, които са винаги до нас, публиката, която не спира да ни подкрепя. Всеки ден благодаря на човека, който ни събра”, сподели щастливата треньорка Миглена Христова.

Тагове: