RalicaMiteva

Ралица Митева се класира на пето място на Европейското първенство по модерен петобой за девойки до 19 г., което се провежда в литовския град Друскининкай. Великотърновката започна с актив от 19 победи от 35-те си срещи на пътеката за фехтовка, а след това се представи отлично в новото изпитание в петобоя – препятствената дисциплина, където завърши седма от общо 36-те финалистки с време 48.11 секунди.

Най-силното състезание за петобойката от “Царевец” бе плуването, където даде трети резултат, а в комбинираната надпревара от бягане и стрелба завърши с 18-о постижение. Това отреди на Митева петата позиция само на 5 сек. от четвъртото място и на 23 сек. от бронзовия медал. Шампионка стана полякинята Катаржина Дебска.

Това е второ поред силно състезание за Митева, след като преди 20 дни на световната купа при жените в София тя успя да се нареди сред 36-те полуфиналистки. Пред нея предстои още един старт – смесената щафета, в която ще участва с Емил Грозданов. Тази пролет Ралица обра златните медали у нас в петобоя при девойките и жените.

„Ралица продължава да пише история и това отново е най- добре класирана петобойка в тази възрастова група от години назад. Лично аз не помня дали имаме толкова силно класиране някога“, коментира треньорът на състезателката Панайот Паздерков.