Etarkii

Футболистките на „Етър“ отстъпиха с 2:0 в последното си гостуване от първенството на „А“ група при жените на столичния НСА. През есента великотърновки, които са с далеч по-малки състезателки, изненадващо спечелиха с 3:2 срещу 18-кратния шампион.

Сега отново направиха добър мач и можеха да вземат нещо повече. Още преди почивката Мирела Моева излезе сама срещу вратарката, но от 3 метра не успя да вкара. Домакините поведоха след грешка на вратарката Мартина Илиева.

„В 79-ата минута съдията им подари дузпа в ситуация, когато Тодорка Тодорова на аутлинията гардираше топката, а съперничката я ритна. Не им даде втори жълт картон, а още през първото полувреме не даде дузпа за нас за игра с ръка в наказателното поле. Но децата играха добре, мачът беше равностоен, доволен съм този път от всички“, заяви треньорът Валентин Витанов.

Етърки заемат деветото място с 31 точки кръг преди края, като нападението им е трето по резултатност в елита. На 10 юни в последен мач приемат „Пълдин“ (Пловдив), като двубоят ще се предава пряко по b1b.box.

Тагове: