DSCN2181

Легенди на „Етър“, играли преди почти половин век срещу знаменития „Интер“ (Милано), събират феновете на великотърновския тим. Фен клуб „Етър“ организира среща-разговор с някои от големите футболисти на „виолетовите“ от онова време.

Идеята за срещата възникнала неотдавна, когато бе открит и върнат във В. Търново екипът, носен от етърци в реванша на стадион „Сан Сиро“. Фланелката с № 5, носена тогава от Стефан Грозданов, бе откупена тази пролет от етърските фенове, след като бе притежание на италиански колекционери. Преди месец представителят на Фен клуб „Етър“ Владимир Минев я връчи символично на Георги Василев, който пък от своя страна я предаде на клубния шеф Деян Куздов. Фланелката ще бъде показана и на предстоящата среща.

Сбирката е днес от 15:30 ч. в конферентната зала на хотел „Арена“ (до източния вход на стадиона). Сред гостите ще бъдат Георги Василев, Стоян Петров, Стефан Чакъров, Георги Вeлинов и други. Те ще си припомнят за мачовете с „Интер“ и за отбора на „Етър“ от този период, както и ще отговарят на въпроси от публиката. Срещата е отворена и са поканени всички желаещи! Веднага след нея всички ще се отправят на стадиона, където ще гледат мача „Етър“ – „Литекс“ и тържественото награждаване за влизането в елита.