s_DSC_1069.JPG1685366333

Кубрат Пулев направи боксов спаринг в Горна Оряховица и надъха младите таланти на “Локомотив”. Кобрата бе гост за празника на града по покана на местния боксов клуб, като първо присъства на заря-проверката, а на следващия ден се срещна с трениращите млади надежди.

Кубрат Пулев дори сложи ръкавиците и направи лек спаринг с кмета на побратимения унгарски град Сигетсентмиклош Янош Наго, който се е занимавал с бокс.

“Искам да мотивирам тези млади хора и да им покажа, че всеки може да стигне до върха. Първо обаче трябва вяра в себе си и любов към спорта. След това трябва и много труд. Ние сме тренирали от сутрин до вечер и сме се боксирали без стотинка 15 години. И то при много по-лоши условия от тези, при които вие сега тренирате. Но имахме голяма любов към спорта и вяра, че един ден ще успеем. И този ден дойде. Вярвайте, трудете се и един ден от тази зала ще излязат шампиони, които да славят Горна Оряховица и България”, обърна се Кобрата към момчетата и момичетата от клуба.

Най-успешният български боксьор не отказа снимки и автограф на никого, а желаещите горнооряховчани бяха много. Той получи като подарък от кмета на града инж. Добромир Добрев  икона. “Тъй като вече сте един от нас, ви подаряваме иконата на Св. пророк Илия – пазителят на Горна Оряховица. Камъкът и манастирът, носещ името на светеца, пазят нашия град, а вие сте винаги добре дошъл при нас”, каза инж. Добрев.

img_1685366256

Тагове: